Íme egy rosszul megmetszett almafa! Lesz-e még vajon rajta termés?

Íme egy rosszul megmetszett almafa! Lesz-e még vajon rajta termés?

Az almafa metszésénél elkövetett egyik leggyakoribb hibát mutatja be videójában Harcz Endre.

Más-más technikát kíván egy fiatal fa koronaalakító metszése, illetve egy idősebb termőre metszése. Az sem mindegy természetesen, hogy almáról, körtéről vagy más gyümölcsfáról van-e szó. Egy biztos: ha nem hagyunk termővesszőt a fán, nem lesz rajta termés! Ezt szemlélteti az alábbiakban Harcz Endre egy alaposan pórul járt, idősebb almafán:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?