Milyen okos a bluetooth-os virágcserép?

Milyen okos a bluetooth-os virágcserép?

A RoPot cserép szól, ha száraz a talaj vagy kevés a tápanyag a szobanövény számára. Csak egy okostelefon és némi humorérzék kell hozzá.

Egy bluetooth-szal felszerelt, ún. okos virágcserépről van szó, amely egy app telepítése után nagyban megkönnyíti az elfoglalt növénybarátok életét. Állítólag Xiaomi fejlesztés, de erre utaló jelet a cserép dobozán nem találtunk. Sőt, a használati utasítása is kínaiul érkezett, úgyhogy a Google segítségével sikerült üzembe helyeznünk. A termék honlapja itt található: https://www.huahuacaocao.com/product

ropot01

Mit tud?

A RoPot segítségével a mobiltelefonunkról nyomon követhetjük a virágföld mindenkori nedvesség-, illetve tápanyagtartalmát. Azaz bárhol is legyünk, bármely tetszőleges időpontban hajszálpontos információt szerezhetünk arról, hogy a cserépbe ültetett, féltett növényünk kifogástalanul érzi-e magát, vagy éppen ellenkezőleg: mielőbb szüksége van öntözővízre vagy tápanyag-utánpótlásra.

ropot02

Az időtálló, kemény műanyag cserépbe beépített szenzorok mérik tehát a nedvesség- és tápanyagszintet. Ez pedig igen előnyös, ha történetesen nyakig ülünk a munkában vagy kezdő kertészként még meglehetősen tájékozatlanok vagyunk a szobanövények igényeit illetően.

ropot06

A cserép kialakításával jár, hogy rendszeresen (kb. 14 naponta) töltenünk kell, továbbá a hátsó felén egy mini USB aljzatot is találunk.

ropot05

Az app telepítésének fontos mozzanata megadnunk, milyen növényt fogunk a cserépbe ültetni. Ez azért lényeges, mivel nagyban eltér a különböző növények víz- és tápanyagigénye, azaz másképp kell öntöznünk és trágyáznunk egy kaktuszt, mint mondjuk egy pálmát. Mi egy jobb sorsra érdemes, irodában nevelkedett aloe-t választottunk ki. Az app androidra innen töltöttük le: https://play.google.com/store/apps/details?id=com.huahuacaocao.flowercare&hl=hu

A cserép pereméhez közel található kijelző különböző színű és gyakoriságú felvillanással jelzi, ha a növény érdekében valamilyen beavatkozásra van szükség, például fel kell töltenünk a cserepet vagy ideje locsolnunk.

ropot03

PRO

Kezdő kertészkedőknek ideális megoldás, hiszen amúgy növény nem tud szólni, mire van szüksége.

Menő ajándék high-tech fanatikusoknak.

KONTRA

Tölteni kell a cserepet. És ha olyasvalaki vagy, aki hajlamos megfeledkezni egy növény rendszeres öntözéséről vagy trágyázásáról, nagy az esélye annak, hogy az okoscserép rendszeres töltését is el fogod hanyagolni.

Igaz, hogy villog a kijelző, de miért nem érkezik értesítés a mobilra, ha szükség van valamilyen közbelépésre?

ropot04

Ha szeretnél egy Ropot-ot, itt beszerezheted. Az ára nem csekély, ha van egy jó kis akció, akkor 8500 Ft-tól indul, de ingyenes a szállítás és ha tulajdonosává válsz, akkor már tényleg a 21. században érezheted magad.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR