Rétegek.
A nyár végi cukkiniözön bőven ellát minket zöldséggel, se szeri, se száma a hosszúkás termésből készíthető ételeknek. Egy könnyed ebéd vagy vacsora lehet a rakott cukkini is, amit nagyon gyorsan elkészíthetünk.
Hozzávalók
4 adaghoz:
- 4 db kis cukkini
- 4 db paradicsom
- 3 mozzarellagolyó
- só, bors
- ízlés szerint friss bazsalikomlevelek vagy más fűszerek
- kb. 2 evőkanál olívaolaj
Elkészítés
1. Vágjuk félbe hosszában a cukkiniket és egy kanállal kaparjuk ki a magokat. A paradicsomot és a mozzarellát vágjuk szeletekre.
2. A vágási felületen sózzuk, borsozzuk a cukkinit. Felváltva borítsuk be paradicsom- és mozzarellaszeletekkel, majd az apróra vágott bazsalikomleveleket oszlassuk el rajta.
3. Tegyünk egy tepsibe 2 kanál olívaolajat, helyezzük rá a rakott zöldséget és előmelegített sütőben 200 ℃-on (alsó, felső lángon) 10-15 perc alatt süssük ropogósra.