Cukkiniból sosem elég: egy gyors ötlet ebédre, paradicsommal és mozzarellával

Cukkiniból sosem elég: egy gyors ötlet ebédre, paradicsommal és mozzarellával

Rétegek.

A nyár végi cukkiniözön bőven ellát minket zöldséggel, se szeri, se száma a hosszúkás termésből készíthető ételeknek. Egy könnyed ebéd vagy vacsora lehet a rakott cukkini is, amit nagyon gyorsan elkészíthetünk.

Hozzávalók

4 adaghoz:

  • 4 db kis cukkini
  • 4 db paradicsom
  • 3 mozzarellagolyó
  • só, bors
  • ízlés szerint friss bazsalikomlevelek vagy más fűszerek
  • kb. 2 evőkanál olívaolaj

Elkészítés

1. Vágjuk félbe hosszában a cukkiniket és egy kanállal kaparjuk ki a magokat. A paradicsomot és a mozzarellát vágjuk szeletekre.

2. A vágási felületen sózzuk, borsozzuk a cukkinit. Felváltva borítsuk be paradicsom- és mozzarellaszeletekkel, majd az apróra vágott bazsalikomleveleket oszlassuk el rajta.

3. Tegyünk egy tepsibe 2 kanál olívaolajat, helyezzük rá a rakott zöldséget és előmelegített sütőben 200 ℃-on (alsó, felső lángon) 10-15 perc alatt süssük ropogósra.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR