Frissítő nyári leves: zöldborsóleves mentával

Frissítő nyári leves: zöldborsóleves mentával

A kertből a fazékba.

Jólesik a meleg nyári napokon egy hűsítő leves, amihez a hozzávalókat a saját kertünkből szedjük. Ha még akad zöldborsónk, szüreteljünk mellé egy csokor mentalevelet, és készítsük el ezt a krémes, nyári finomságot!

Hozzávalók (4 adaghoz):

• 350 g zöldborsó
• 1 közepes burgonya
• 500 ml üres zöldségleves alap
• 3 evőkanál apróra vágott mentalevél
• só, bors
• ½ citrom leve
• 10 g görög joghurt

Elkészítés

1. Hámozzuk meg a krumplit, vágjuk darabokra és a zöldborsóval együtt főzzük 15 percig a zöldséglevesben.

2. Adjuk az apróra vágott mentaleveleket a leveshez, majd botmixerrel pürésítsük azt. Sózzuk, borsozzuk.

3. Sűrítsük a görög joghurttal és ízesítsük citromlével.

zoldborsoleves mentaval 02

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?