Paradicsomleves friss bazsalikommal – recept

Paradicsomleves friss bazsalikommal – recept

A paradicsom legnagyobb szezonjában ezt a nagyon finom, filléres fogást nem szabad kihagyni.

Kellemes nyári leves, amely 20 perc alatt elkészül. Paradicsom, bazsalikom, oregánó, tejszín, hagyma... Ilyen összetevőkkel biztos a siker!

Egy kis zsiradékon dinszteljünk meg egy fej apró kockára vágott vöröshagymát és egy gerezd összezúzott fokhagymát.

A hagymát pároljuk üvegesre, majd öntsük fel 1,5-2 dl zöldségleves levével.

paradicsomleves 05

Majd következhet a 4-5 hámozott paradicsom hozzáadása. Ízesítsük 1 teáskanál oregánóval, 1 teáskanál kakukkfűvel és lassan főzzük kb. 10 percig.

Látni fogjuk, hogy sűrűsödik, és még a pürésedés előtt adjunk hozzá egy kis tejszínt és kevés sót.

Végezetül megszórhatjuk néhány bazsalikomlevéllel, így még szebb lesz a látvány és az ízek is intenzívebbek lesznek. Jó étvágyat!

Tipp! Olívaolajos pirítóssal még finomabb a leves.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR