Főzzünk friss, vitamindús levest a kerti gyomokból, vadzöldségekből

Főzzünk friss, vitamindús levest a kerti gyomokból, vadzöldségekből

Éltető zöld.

Tavasszal a gyomok jönnek ki a kertben először, bár a kertész számára bosszantóak, ezek a friss zöldek tele vannak vitaminokkal, ásványi anyagokkal. Gyakran a népgyógyászatban gyógynövényként ismertek, fűszerként vagy vadzöldségekként is használhatjuk őket. Kössük össze a kellemest a hasznossal: ha már kigazoltunk, főzhetünk is belőlük egy finom, erőt adó levest a böjti időszakban vagy akár később is.

Hozzávalók (4 adaghoz):

Elkészítés

1. A növényeket vágjuk apróra, a hagymát hámozzuk meg és vágjuk kockákra.

2. Forrósítsunk olajat és dinszteljük meg benne a hagymát. Adjuk hozzá a lisztet, röviden pirítsuk, majd öntsük fel a zöldséglevessel. Forraljuk fel, tegyük bele a zöldeket és kis lángon főzzük kb. 5 percig.

3. Finoman pürésítsük a levest, majd ízesítsük citromlével, sóval, borssal.

vitamindus leves vadzoldsegekbol 02

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR