Útmutatás minirózsához: hogyan virágoztassuk újra?

Útmutatás minirózsához: hogyan virágoztassuk újra?

Tavasztól nyárig, a nagyobb névnapok és egyéb neves ünnepek - például anyák napja - környékén a virágüzletekben változatos színekben tömegével pompáznak a szebbnél szebb minirózsák. Tippeket adunk, hogyan legyen maradandó és többször virágzó ajándék!

A minirózsák hosszú életűnek nem mondhatók, mivel egy átlagos lakásban képtelenek szépen fejlődni. Virágoztatásának titka abban rejlik, hogy szabadföldi rózsaként kell bánni velük, amelyet csak virágoztatni viszünk be a szobába.

Sok fényre, hűvösre, magas páratartalomra és sok vízre van szüksége. A virágzási időt meghosszabbíthatjuk, ha az elhervadt virágokat eltávolítjuk.

Kint lakik

Szabadban van a helye

Ha van kertünk, könnyebb dolgunk van. Ősszel ültessük át és a cserepet a kertbe, süllyesszük a talajba, tövét takarjuk gallyakal. Januárban vigyük be, és félig vágjuk vissza a szárakat majd 1-2 hétre tegyük fűtetlen helyiségbe, csak ezután vigyük a fűtött szobába.

A másik megoldás, hogy elvirágzás után cserép nélkül kiültetjük a kertbe egy napos helyre. Tavasztól az első fagyokig gyönyörködhetünk virágaiban.

Ő is kint van

Ha bent tartjuk

Hőigény:
Átlagos meleg: a növekedési idő alatt 10-21 °C.

Fényigény:
Maximális megvilágítás, a napos ablakban van a legjobb helye. A rövidnappalos hónapokban külön is meg kell világítani, ilyenkor éjszakára fénycső alá kell helyezni.

Vízigény:
A lakásban bőven kell öntözni. Két öntözés között hagyjuk a földjét kicsit kiszikkadni.

Páratartalom:
Állítsuk agyag-granulátumos tálcára, ha a szobában meleg van. Gyakran permetezzük a leveleit.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR