Hol vegyek a palántáimhoz és kertembe vetőmagot?

Hol vegyek a palántáimhoz és kertembe vetőmagot?

Összegyűjtöttünk és bemutatunk 5 helyet, ahonnan online is rendelhetünk, ha nem akarunk a gazdaboltok kínálatára hagyatkozni és találomra válogatni a tasakokat.

Ma már szinte mindent megrendelhetünk a neten; a vetőmagokkal sincs ez másképp. Ha tehát messze a bolt, virtuális másának polcairól pár kattintással összeválogathatjuk kedvenc növényeinket. Például a bemutatásra kerülő 5 online kereskedés egyikéből.

Vetőmagok

Gyakori, hogy cikkeink végén már az első hozzászólásnál felmerül a kérdés: honnan szerezzük be a vetőmagot, ha nincs a közelben gazdabolt vagy barkácsáruház? Következzenek azok a weboldalak, melyek vetőmag-forgalmazásra specializálódtak és ahonnan otthonról, pár kattintással beszerezhetjük a hőn áhított szaporítóanyagot 2015 elején.

Vetőmag

1. Biokiskert http://www.biokiskert.hu/

Igazi csemege ez a webshop az ökológiai termesztés iránt érdeklődőknek bankkártyás fizetési lehetőséggel. Ahogy az oldal neve is jelzi, itt a biokertészkedők élveznek előnyt: több mint 150 növény közül válogathatunk, és kiegészítésként tápanyagokat, növényvédő szereket is vehetünk. A biovetőmagok ára többszöröse a hagyományosnak (egy tasak ára 1000 Ft körül mozog), de gondoljunk csak bele, mennyire nem egyszerű vegyszermentesen termeszteni. A megrendelt árut személyesen a budapesti telephelyen vehetjük át, vagy választhatjuk a csomagponton történő átvételt 860 Ft-tól.

Kedvencünk innen: http://www.biokiskert.hu/yis/rovarriaszto-novenyek 

2. Rédei Kertimag: http://95.140.33.118/kertimag/main.php

Nincs olyan hobbikertész, aki ne találkozott volna a Rédei Kertimag termékeivel. Furcsa, hogy egy több évtizedes múltra visszatekintő cég még nem áldozott annyit az online informatika oltárán, hogy a webshopjának megjegyezhető webcímet adjon. Itt is megtalálhatunk minden növényt, mi szem-szájnak ingere (az árak 120 Ft-ról indulnak), kedvenceinket a "Zöldség különlegességek" menüpontban értük el. A vetőmagok mellett forgalmaznak borászati segédanyagokat, illetve madáreleséget is, továbbá vásárolhatunk vetőmagot csíranövény előállításhoz is. Személyes átvétel nincs. Próbáltuk kibogarászni, hogy milyen szállítási díjjal érdemes számolni, de egyetlen adatot találtunk: "5 kg alatt a kiszállítási díj ~1550 Ft."

Kedvencünk innen: http://95.140.33.118/kertimag/main.php?focsop=Vet%F5szalag,%20vet%F5korong

3. Budapesti Kertimag Zrt: http://www.kertirt.hu/webshop/

A Budapesti Kertimag logóját is látta már minden kertbarát. Itt is bőséges a választék, külön öröm, hogy a zöldségmagokon túl virágvetőmagok közül is válogathatunk. Az árak itt is 120 Ft-nál kezdődnek. Találtunk egy bio szekciót is, ahol már 220 Ft-tól vásárolhatunk bio-vetőmagot is, de a választék itt igencsak korlátozott. Személyes átvétel itt sincs, de bőséges információt találunk a vásárlás menetéről és az egyéb tudnivalókról. Magyarország egész területén a szállítási költség nettó 1070 Ft (bruttó 1340 Ft).

Kedvencünk innen: http://www.kertirt.hu/webshop/category.php?id_category=77

4. Földi-Módi Kereskedőház Kft. http://vetomag-arak.hu/ 

Igény szerint itt megtaláljuk a legfontosabb zöldségfélék vetőmagjait, ráadásul egyes növényeknél (paradicsom, paprika) egy összehasonlító táblázattal segítik a döntést, hogy mely fajtát válasszuk. Egy tasak ára 110 Ft körül mozog. A minimum rendelési érték 1500 Ft, személyes átvétel a bajai üzletben lehetséges. A megrendelt termékeket futárszolgálat viszi házhoz, melynek árát a honlap részletesen tartalmazza.

Kedvencünk innen: http://vetomag-arak.hu/webaruhaz/vetomagok/fuszernovenyek-es-gyogynovenyek

5 Vetőmagkereskedés http://www.vetomagkereskedes.hu/ 

Ezen az oldalon nagyüzemi termesztőknek is kínálnak vetőmagot, de mi továbbra is maradunk a hobbi résznél. Több vetőmaggyártó termékeivel találkozhatunk itt, és eszerint is kategorizálták a kínálatot. Ha csak a paradicsommagokra vagyunk kíváncsiak, akkor a listázásba bekerülnek a nagyker árak is, melyek tízezres nagyságrendje első körben pánikba ejtheti a hobbikertészt. Az ár szerinti rendezés után kiderül, hogy az árak 100 Ft-ról indulnak, vagyis itt szerezhetjük be legolcsóbban a vetőmagot. Bónusz marketingfogás, hogy aki feliratkozik a hírlevélre, ingyen szállítási kupont kap, amúgy a szállítási árakról és minimális rendelési értékről nem találtunk más információt.

Kedvencünk innen: http://www.vetomagkereskedes.hu/hobbi_kiszerelesu_vetomagok/hobbi_kiszerelesu_fuszernoveny_vetomagok

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR