Így fest egy repülőtér, ha tele van zöld növényekkel

Így fest egy repülőtér, ha tele van zöld növényekkel

Dzsungel, vízesés, sövénylabirintus.

Reptéren várakozni nem éppen a legkellemesebb időtöltés: unalmasan telnek az órák az üzletek előtt ücsörögve. Kivéve, ha az ember Szingapúrban várakozik, mert az ott található Changi reptér egyszerűen minden képzeletet felülmúl!

Nem csoda, hogy idén már zsinórban hetedszerre nyeri el a Világ legjobb repülőtere  címet ez a nem kis forgalmat lebonyolító légikikötő.

changi repter 02

Az érkezőket egy 460 m2-es, élettel és színekkel teli kert fogadja. A zöld, buja növényzet a szitakötő élőhelyét mutatja be, medencék, hullámok, minták tarkítják, mintha szitakötők táncolnának rajta. 12-15 méteres pálmák törnek a magasba, köztük a mexikói Washington-pálma, amely alatt jól esik a séta.

changi repter 03

A Tetőkertben napozhatunk és közben ihatunk valami finomat. Körülöttünk több mint 100 kaktuszfaj és szárazságkedvelő, sivatagi növény adja a díszletet. Az Ázsiából, Afrikából, Amerikából származó növények közt megtaláljuk az óriási sünkaktuszt, az őszapófejet, a közönséges agávét és a hatalmasra növő közönséges elefántlábat is, de akadnak itt cikászok, így például japán cikász is. Bár a termésük ehető, azért ne legeljük le a perui oszlopkaktuszt, a fügekaktuszt sem.

changi repter 10

A Piazza Kertben Szingapúr színes, változatos kultúráját és etnikumait jelenítik meg a színpompás virágok.

A Vízililiomok Kertjében a szépséges vízinövényeket eredeti környezetükben látjuk. A kerti menedékek a liliomok levelének lágy vonalát formázzák, a tavacskák közt kanyargó ösvények pedig a víz hullámzását jelenítik meg. Megtaláljuk itt az Amazonas-i óriás tündérrózsát, a világ egyik legnagyobb vízi növényét, valamint az indiai lótuszt, és a csavarpálmát is.

changi repter 04

A világ első repülőtéri Lepkekertje is itt vár, a trópusi pillangóparadicsom mintegy 1000 egyedet, 40 fajt mutat be. Alkalmunk nyílik meglesni, hogy mivel táplálkoznak a lepkék, vagy hogy miként lesz a hernyóból pillangó. Egyiptomi csillagcsokor, pajzsikák és vörös púderpamacs fácskák között sétálva gyönyörködhetünk bennük.

changi repter 08

A Napraforgó Kertben 500 vidám napraforgó vár, az Orchidea Kertben pedig olyan ritkaságok, mint a Vanda ’Miss Joaquim’, vagy a reptérről elnevezett ’Dendrobium Changi Airport’.

Azonban a különlegességeknek itt még nincs vége, idén tavasszal újabb attrakciókkal, elképesztő látványosságokkal fokozzák a fokozhatatlant.

Hamarosan egy 14 000 m2-es terület nyílik meg (az ’Ékszer’  névre fog hallgatni), itt például látható lesz a világ legmagasabb mesterséges vízesése, egy dzsungel közepén 2000 fa és 10000 bokor között sétálva majd csak arra kell ügyelnünk, hogy nehogy lekéssük a csatlakozást! Az Ausztráliából, Brazíliából, Kínából, Malajziából, Thaiföldről származó növények közt könnyű lesz eltölteni az időt.

changi repter 07

Lesz itt Sziromkert, ahol a legkülönfélébb színű virágok várnak majd, az évszaknak megfelelően.

Szingapúr legnagyobb sövénylabirintusában is tekereghetünk, vagy épp lepillanthatunk a szépen nyírt sövényekre a terület közepén emelkedő kilátóból.

changi repter 05

A gyerekek egy nagy zöld területen szaladgálhatnak majd, fel-felszálló „felhőket” kergetve.

 changi repter 06

changi repter 09

Forrás: changiairport.com, g7.hu

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?