Így varázsolj cserepes növényből csinos ajándékot

Így varázsolj cserepes növényből csinos ajándékot

Ügyes praktikákat osztunk meg arról, hogyan válassz ajándéknak való növényt, és ha már megvan, miként csomagold úgy, hogy levegye a lábáról a megajándékozottat.

Cserepes növénnyel garantáltan örömet szerzünk a megajándékozottnak. Legyen az alkalom születésnap, névnap vagy éppen karácsony. Bemutatunk néhány szemet gyönyörködtető, dekoratív megoldást, amelyekből mindenki inspirációt, ihletet meríthet.

Ünnepivé varázsolhatjuk a cserepet néhány színes szalaggal vagy masnival, rácsiptetett pillangódísszel vagy egy sokat jelentő fotóval. Valamennyi ugyanazt fejezi ki tömör formában: "Szeretlek!", "Sok boldogságot!" vagy éppen "Meghitt ünnepeket!". A kivitelezés a legkülönbözőbb stílusjegyeket magán viselheti: lehet modern, fiatalos, romantikus vagy éppen elbűvölően csajos. A lényeg, hogy a feldíszített növény egyediséget tükrözzön és jelentsen valami különlegeset annak, akit megajándékozunk vele.

Százszorszép

Néhány hasznos tanács

1. Könnyebb a cseréphez választani növényt, mint fordítva, így először a cserepet/kaspót vásároljuk meg.

2. A kezdő kertészek számára ideálisak a pozsgás növények, mivel minimális gondozással is beérik.

3. Az orchidea- és liliomfélék meglehetősen hosszú időn keresztül igen sok törődést igényelnek.

4. Minden cserepes növényt érdemes elajándékozás előtt szabályozott leadású műtrágyával kezelni.

5. A tavaszi hónapokban kezeljük a növényt folyékony tápoldattal, hogy ezzel segítsük elő a fejlődését és az új hajtások megjelenését.

6. Az elvirágzott virágokat metsszük le, hogy a helyükön újak nyílhassanak.

7. Időnként vízzel permetezzük meg a növényt, hogy a levelei egészségesek maradjanak.

Gondoskodás az ajándékról

Minden növény más és más, így időbe telik, mire kiismerjük az igényeiket. Általános szabály azonban a szobanövények tekintetében, hogy lehetőleg egy világos, tágas szobában helyezzük el azokat úgy, közvetlen napsütés ne érje őket. A kerti növények szívósabbak, de gyorsabban kiszáradhatnak. A növényt locsoljuk meg, amikor a földjét száraznak érezzük (ez évszakonként változik). Olyan cserepet válasszunk, amelyhez tartozik alátét is a felesleges öntözővíz számára, így a növénynek nem kell locsolás után pangó vízben állnia.

Virág

Ajándékcsomagolási praktikák

A csomagolás ugyanolyan fontos lehet, mint maga az ajándék. Íme néhány ötlet az ajándék feldíszítésére:

Ajándékkísérő kártya

Saját kezűleg is készíthetünk ajándékkísérő kártyát. Használhatunk élénk, kontrasztos színeket, illetve olyan színárnyalatokat, amelyek harmonizálnak a virág és a cserép színével. Egyedivé, személyre szólóvá tehetjük, ha csiptetünk rá egy szép hajcsatot, hajcsipeszt vagy hasonló hajdíszt.

Pillangó, madárka vagy virág formájú ajándékkísérők

A legegyszerűbb üdvözlőkártyát is vidámmá és színessé tehetjük, ha a felső sarkát átlyukasztva dekoratív kötözővel pillangót vagy virágot formáló díszt erősítünk rá. Másik megoldásként rá is ragaszthatjuk, illetve közkedveltek még a virág földjébe szúrható pálcikás díszek is.

Személyre szóló ajándékkísérő

Az ajándékkísérőbe beleszerkeszthetünk egy személyes fotót is - magunkról, a megajándékozottról, kettőnkről, illetve egy közös eseményről vagy kedvenc helyünkről. Ha van elég hely, több képből mini albumot és összeállíthatunk.

Tüllcsomagolás

Egyes anyagok, mint például a tüll vagy az organza, elég vastag szövésű ahhoz, hogy megálljon, így beburkolva vele a cserepet, a cserép fölött összefogva egy szalaggal össze tudjuk kötni.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR