Kukoricacsutka-granulátum mint alternatíva az útszóró só helyett

Kukoricacsutka-granulátum mint alternatíva az útszóró só helyett

Környezetbarát megoldás.

Az útszóró só nem jó megoldás, hiszen nem csak a járda, úttest körüli, érzékeny növényeket károsíthatja, de bizony az arra járó négylábúak mancsát is. A károsodás elkerülése és a környezettudatosság érdekében érdemes más, alternatív megoldásokat keresnünk.

Néhány kisállattartó például használ olyan granulátumot, amely tökéletes lehet a jeges járdák felszórásához. A rágcsálóknál időnként alkalmazott kukoricacsutka-granulátumok remek lehetőséget rejtenek. Ezeket üres csutkából állítják elő, zúzzák, szitálják, granulátumokká dolgozzák.

A kukoricacső-granulátum időjárásálló, rendkívül nedvszívó, természetes alapanyagból készül, biológiailag lebomló. Még vízzel érintkezve is stabil marad nem csúszik. A szélük puha, nem sértik a mancsokat. Pormentesek, ellentétben a sóval és a szemcsés útszóróval. Jeges felületen is biztonságosan lehet közlekedni rajtuk.

Az egyetlen hátrány, hogy nem olcsó, költségesebb ezzel szórni a felületeket, mint a sima útszóró sóval. A tél elmúltával viszont a granulátumot egyszerűen trágyaként a zöldekre szórhatjuk. Tökéletes, mancs- és környezetbarát választás a csúszós járdákra!

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR