Melyik növényből lesz a legjobb karácsonyi dísz?

Melyik növényből lesz a legjobb karácsonyi dísz?

Nem könnyű kitalálni, úgyhogy mutatunk rá példákat.

Rakjuk körbe otthonunkat tetszés szerinti növényekkel, hogy a hagyományos fenyő helyett azok szolgáljanak dekorációként!

A cserepes rozmaring például bokrosan növő, örökzöld fűszernövény. Nagyszerűen helyettesítheti a karácsonyfát, ráadásul formára metszetjük úgy, hogy alakja a fenyőre emlékeztető kúp alakú legyen. Erős, fás szárának köszönhetően a nehezebb díszeket is könnyen megtartja.

A mikulásvirág a karácsonyi ünnep hagyományos szimbóluma, de mellette számos más virágos növény létezik, amely ebben az időszakban bont szirmot. Ilyenek például az amarillisz, a csuporka, a rododendron, a korallvirág és a karácsonyi kaktusz – valamennyiből akár nagyszerű ajándék is válhat.

Rozmaring és mikulásvirág

Kreatív karácsony

A hagyományos karácsonyfa helyett a karácsonyt szimbolizáló és a karácsonyi hangulatot maradéktalanul megteremtő, rendhagyó díszt is készíthetünk.

Számtalan hasznos alapanyag közül választhatunk: ilyenek a papír, a kartonból kivágott, hajtogatott, majd lefestett díszek; a falmatricák, a különböző termések, faágak, vesszők. A lehetőségek száma végtelen, csak a saját képzeletünk és kreativitásunk szabhat határt!

A lényeg, hogy az alternatív karácsonyfa elkészítése ugyanolyan örömmel töltsön el bennünket, mint egy hagyományos fenyő feldíszítése.

kreativ karacsonyi dekoraciok 02

kreativ karacsonyi dekoraciok 03

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR