Mire jó a kertben egy jó kacorkés?

Mire jó a kertben egy jó kacorkés?

Igen pontos metszésre is használják, de mivel elég veszélyes, inkább a fák sebeinek elsimítására alkalmazzuk. Erről szól 1 perces videónk.

A kacorkést vagy -bicskát ősidők óta használják metszésre, és a gyakorlott kertészek ezzel tudják a legszebb metszési eredményt produkálni: a metszlap sima, roncsolástól mentes lesz, amit a gyümölcsfák is gyors gyógyulással hálálnak meg. Azonban nehézkes vele a munka és nagy a kertész sérülésvesélye.

 

Használjuk inkább a fák sebeinek ápolásához, mint ahogy a videón is látszik: egyenletes felületűvé lehet tenni vele a letört, lehasadt ágak sebeit.

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR