Mire jó a kertben egy jó kacorkés?

Mire jó a kertben egy jó kacorkés?

Igen pontos metszésre is használják, de mivel elég veszélyes, inkább a fák sebeinek elsimítására alkalmazzuk. Erről szól 1 perces videónk.

A kacorkést vagy -bicskát ősidők óta használják metszésre, és a gyakorlott kertészek ezzel tudják a legszebb metszési eredményt produkálni: a metszlap sima, roncsolástól mentes lesz, amit a gyümölcsfák is gyors gyógyulással hálálnak meg. Azonban nehézkes vele a munka és nagy a kertész sérülésvesélye.

Használjuk inkább a fák sebeinek ápolásához, mint ahogy a videón is látszik: egyenletes felületűvé lehet tenni vele a letört, lehasadt ágak sebeit.

A metszés gyümölcseiA videót Bálint gazda metszési tanfolyamából kaptuk, amely 10 házikerti gyümölcsfa helyes metszését  tanítja meg egyszerűen és érthetően, néhány óra alatt. Az ügyes metszés könnyen elsajátítható, különösen úgy, hogy a technikája videón követhető, a csemete koronaalakításától kezdve a fa ápolásán keresztül egészen az idős gyümölcsfák megifjításáig.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?