Mire jó a kertben egy jó kacorkés?

Mire jó a kertben egy jó kacorkés?

Igen pontos metszésre is használják, de mivel elég veszélyes, inkább a fák sebeinek elsimítására alkalmazzuk. Erről szól 1 perces videónk.

A kacorkést vagy -bicskát ősidők óta használják metszésre, és a gyakorlott kertészek ezzel tudják a legszebb metszési eredményt produkálni: a metszlap sima, roncsolástól mentes lesz, amit a gyümölcsfák is gyors gyógyulással hálálnak meg. Azonban nehézkes vele a munka és nagy a kertész sérülésvesélye.

 

Használjuk inkább a fák sebeinek ápolásához, mint ahogy a videón is látszik: egyenletes felületűvé lehet tenni vele a letört, lehasadt ágak sebeit.

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?