Szakértők ajánlják: íme 9 szerény igényű, de szemrevaló szobanövény

Szakértők ajánlják: íme 9 szerény igényű, de szemrevaló szobanövény

Könnyű megszeretni őket.

Nem sokan bajlódunk szívesen kényes, szeszélyes növényekkel. Ha a szakértőket kérdezzük, közülük sokan egyetérenek ezzel. Íme 9 szobanövény, amelyeket az általános vélekedés szerint nem körülményes lakásban tartani. Meghálálják a legkisebb törődést is, szépen fejlődnek, így nem nehéz megkedvelnük őket.

1. Háromszöglevelű madársóska

A háromszöglevelű madársóska hagymás dísznövény, amelynek fő díszét sötétlila színű, három részre tagolt levelei adják. Napos, szórt fénnyel megvilágított helyen tartva levelei kinyílnak, míg sötétben becsukódnak. Elég pár naponta megöntöznünk, illetve akkor, ha a földjét tapintásra már száraznak érezzük. A téli hónapokban nyugalmi állapotba kerül, és amikor már azon töprengünk, vajon nem végeztünk-e vele véletlenül, egyszerre csak magához tér.

szereny igenyu szobanovenyel 01

2. Lantlevelű fikusz

A lantleveű fikuszba gyerekjáték beleszeretni méretes, dekoratív levelei miatt, amelyek régiesen elegáns megjelenést kölcsönöznek neki. Igen ellenálló, nagyméretű levéldísznövény, amelyet nehéz elpusztítani, feltéve, ha megkíméljük a szélsőséges körülményektől. Ha valamit nagyon elrontunk a gondozása során, csak vágjuk vissza az elszáradt részeit, újra életre fog kelni.

szereny igenyu szobanovenyek 02
Emily May

3. Anyósnyelv

A régimódi szobanövényként számontartott anyósnyelv legnagyobb erénye, hogy gyakorlatilag soha nem megy ki a divatból. Köszönheti ezt szívósságának, igénytelenségének, illetve annak, hogy a legsötétebb sarok és több kimaradt öntözés sem talál fogást rajta.

szereny igenyu szobanovenyek 03

4. Széleslevelű korallvirág

Azonnal szembeötlik a széleslevelű korallvirág feltűnő alakja, színe, textúrája. Húsos, kerekded, ezüstöszöld leveleinek éle gyakran piros színű. Ellenálló, könnyen gondozható pozsgás, amely késő ősztől a tél elejéig virágzik. Elvirágzás után csak vágjuk vissza, ezzel újra a növekedés útjára állíthatjuk.

szereny igenyu szobanovenyek 04

5. Szarvasagancs páfrány

A szarvasagancs páfrány modern, élő műalkotásként díszítheti az otthonunkat. Gondozása igényel némi odafigyelést, mivel a trópusi körülményekhez szokott növény a páradús környezetet és a közvetett napfényt kedveli. Hetente egyszer alaposan öntözzük meg, két öntözés között pedig permetezzük vízzel. Mindebből következik, hogy hol máshol lenne a legjobb helye, mint egy világos fürdőszobában?

szereny igenyu szobanovenyek 05

6. Kukoricalevél

A kukoricalevelet rendkívüli ellenálló képessége teszi népszerűvé. Lassan nő, de sokáig él. A tűző napsütéstől óvjuk. Fényszegény, északi tájolású helyiségekben is gond nélkül fejlődik.

szereny igenyu szobanovenyek 06
rrei320

7. Zámia

Az agglegénypálma néven is ismert zámiát gyönyörű, fényeszöld lombja teszi ellenállhatatlanná. Igénytelensége, szívóssága miatt sokan szeretik. Ellenáll a kártevőknek, és jól viseli a gyenge fényviszonyokat is.

szereny igenyu szobanovenyek 07

8. Rákvirág

A rákvirág könnyen tartható, viszonylag igénytelen szobanövény. Hosszúkás, haragoszöld, mintás levelei lándzsahegy alakúak. Vízigénye, hőigénye közepes. A közepesen világos, tűző napfénytől mentes helyet kedveli.

szereny igenyu szobanovenyek 08
Forest and Kim Starr

9. Fáskövirózsa

A napsütötte ablakpárkányok ideális pozsgás növénye. Fényigényes, jó szárazságtűrő. Szabályosan álló, színes levelei miatt igen közkedvelt. Többek között könnyen legyökeresedő tősarjakról jól szaporítható.

szereny igenyu szobanovenyek 09

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR