Zöldövezet a lakásban: 5 tipp az impozáns növénysarokért

Zöldövezet a lakásban: 5 tipp az impozáns növénysarokért

Ne maradjon minikert nélkül az otthonunk!

A cserepes növényekkel beköltözik a lakásba a természet. Amikor kénytelenek vagyunk több időt bent tölteni, akkor tudjuk igazán értékelni a zöld növényzetet és a virágokat.

zoldovezet a lakasban 02

1. Ismét divatba jött a buzogányvirág, páfrány és a filodendron. Nemrég még ódivatúnak számított, most ismét felfedezték, hogy buja zöldjükkel milyen jól mutatnak a lakásban.

zoldovezet a lakasban 08

2. A hosszú életű zöld növények nemcsak kellemessé teszik az otthon légkörét, de legtöbbjük igénytelen és a tartásuk is egyszerű. A márványos szobafutóka, a vadkakaó, a zebrapletyka vagy a sugárarálea nem igényel sokkal többet egy világos helynél, rendszeres víz és tápanyag-utánpótlástól a jó fejlődés érdekében.

zoldovezet a lakasban 03

3. Akinek kevés ideje jut a növényápolásra választhatja az agglegénypálmát vagy az anyósnyelvet, ezeknél igénytelenebb szobanövényt nemigen találunk. A páfrányoknál ajánlottak a kemény levelű fajták, pl. a narancspöttyös páfrány. A puha levelű fajokkal szemben, mint a vesepáfrány, jól tűri a száraz levegőt, és a téli hónapokban is egészséges legyezőket hord.

zoldovezet a lakasban 09

4. A zöld levelűek mellett a virágzók is jól mutatnak. Hosszú ideig virágzik a pillekosbor orchidea, a bromélia és a korallvirág. Ha betartjuk a gondozásra előírt szabályokat, semmi gond nem lehet velük.

zoldovezet a lakasban 05

zoldovezet a lakasban 04

5. Megfelelő edénnyel és a hely kiválasztásával biztosíthatjuk a cserepes növények korszerű bemutatását.

Ha a növényre szeretnénk fókuszálni, válasszunk visszafogott, egyszerű kaspót. Ez különösen jól illik a levéldísznövényekhez. Természetes anyagokkal, illetve visszafogott tónusokkal társítva a levelek zöldje nyugodt légkört teremtenek a térben.

zoldovezet a lakasban 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR