Csokis süteménybe rejtettük a szezon-sütőtököt

Csokis süteménybe rejtettük a szezon-sütőtököt

Hihetetlen, mennyire feldobják a zöldségek a sütiket! Ezt már több alkalommal bizonyítottuk, de most itt van a MOST KAPHATÓ sütőtökkel turbózott diós-csokis süti, ami tuti sláger lesz, ha kipróbálod.

Kedvenc fétisünk, hogy zöldségeket rejtünk el süteményekben. A cukkinin és a céklán már túl vagyunk, most következzen az ősz egyik slágerzöldsége, a sütőtök. (Van még más zöldséges-ötlet is a tarsolyban, de arról majd később.)

Sült tökből

Hozzávalók:

9 púpozott kanál liszt
6 púpozott kanál cukor
4 evőkanál olaj (nem púpozott )
3 tojás
1 sütőpor
1 vaníliás cukor
30 dkg sült sütőtök (de akár 50 dkg is mehet bele!)
2 marék apróra vágott dió, mogyoró vagy bármilyen más héjas
1 tábla apróra vágott étcsokoládé
fahéj ízlés szerint

Az elkészítése pofonegyszerű és gyors. A szilárd halmazállapotú hozzávalókat összekeverjük, majd hozzáadjuk a tojást, az olajat és a villával már előzetesen összetört sütőtököt.

Az egészet elkeverjük, és amikor már nagyjából homogén a masszánk, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük. Használhatunk tortaformát is, de akkor jobban oda kell figyelnünk a tűpróbára, hogy a közepe is átsüljön. 175 fokos sütőben 25 percig sütjük.

Elkészült

Ha fahéjat mézeskalács-fűszerkeverékre cseréljük, akkor igazi karácsonyi hangulatba ringathatjuk magunkat. Ha sütőtöklekvárt kanalazunk mellé, akkor dupla a sütőtökös élvezet!

Jó hír, hogy a csoki és a dió kihagyható, ha éppen nem lenne otthon. A rossz hír viszont, hogy ez a süti is addiktív, ráadásul azonnal elfogy. Szóltunk!

Megettük

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR