1kert.hu - a FELCO specialista

 
  2012. április 17. Kedd
  2 Válasz
  8.6K Megtekintés
Szeretném megkérdezni,hogy van egy 4 éves meggyfánk ,amit át szeretnék ültetni.Jelenleg virágzik mit tegyek ? Sűrgős lenne.Köszönöm a válaszát.Gábor
11 évvel ezelőtt
·
#11458
ha tudja milyen fajta, úgy vásároljon helyette egy másikat konténerest, vagy ősszel szabad gyökerűt, és ültesse oda ahová ezt szerette volna ültetni, mert ez igen reménytelennek tűnik jelenleg, vagy ha van egy föld munkagépe ami egy-két köbméteres föld kanállal van felszerelve, úgy ahová ültetni akarja ás vele egy kanálnyi gödröt majd ha kész a gödör alányúl a 4éves menyfa alá és földestül átemeli az előkészített gödörbe, amúgy ősszel lett volna esély átültetni, de lett volna vele meló is :-)
11 évvel ezelőtt
·
#11460
Kérdés az, hogy mi a sürgős? A válasz, vagy az átültetés? Amennyiben az átültetésre van idő, akkor azt javasolnám, hogy a fa körül, a lombkoronával közel megegyező sugarú körben végezzen minél mélyebben gyökérmetszést és az átültetést hagyja őszre, amikor a fa nyugalmi állapotban van. Az esetben, ha az átültétés a sürgős, akkor gyökérnyak magasságában láncfürésszel hegyes szögben vágja ki a fát és szúrja le az új helyére. Az eredmény az lesz, mintha sok melót belefeccolva megpróbálja átültetni, markoló igyénybevétele nélkül, jelen állapotában.
  • Oldal :
  • 1
There are no replies made for this post yet.



Partnerek 
 

1KERT.hu - FELCO metszőolló, ágvágó és fűrész

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett (szenior magazin)

Villámfordítás Fordítóiroda - Tartalommarketing

Garden-guide.com - Your Daily Green Inspiration

Vissza a tetejére