felco shop banner ingyenes szallitas


  Trautman Gábor Gyümölcs

meggyfa átültetése

  Kiemelt   Megoldott

Szeretném megkérdezni,hogy van egy 4 éves meggyfánk ,amit át szeretnék ültetni.Jelenleg virágzik mit tegyek ? Sűrgős lenne.Köszönöm a válaszát.Gábor

Válaszok (2)
  • · Béla Bá · Vissza a tetejére
    ha tudja milyen fajta, úgy vásároljon helyette egy másikat konténerest, vagy ősszel szabad gyökerűt, és ültesse oda ahová ezt szerette volna ültetni, mert ez igen reménytelennek tűnik jelenleg, vagy ha van egy föld munkagépe ami egy-két köbméteres föld kanállal van felszerelve, úgy ahová ültetni akarja ás vele egy kanálnyi gödröt majd ha kész a gödör alányúl a 4éves menyfa alá és földestül átemeli az előkészített gödörbe, amúgy ősszel lett volna esély átültetni, de lett volna vele meló is :-)
    The reply is currently minimized Megmutat
  • · Wagner Zsolt · Vissza a tetejére
    Kérdés az, hogy mi a sürgős? A válasz, vagy az átültetés? Amennyiben az átültetésre van idő, akkor azt javasolnám, hogy a fa körül, a lombkoronával közel megegyező sugarú körben végezzen minél mélyebben gyökérmetszést és az átültetést hagyja őszre, amikor a fa nyugalmi állapotban van. Az esetben, ha az átültétés a sürgős, akkor gyökérnyak magasságában láncfürésszel hegyes szögben vágja ki a fát és szúrja le az új helyére. Az eredmény az lesz, mintha sok melót belefeccolva megpróbálja átültetni, markoló igyénybevétele nélkül, jelen állapotában.
    The reply is currently minimized Megmutat

Lépj be a válaszadáshoz.

Be kell lépned a válaszadáshoz, vagy regisztrálj, ha elõször vagy itt.


Itt regisztrálj »

Partnerek
 

FELCO-SHOP.HU - metszőolló, ágvágó és fűrész kertészeknek

Balintgazda.hu - Bálint gazda kertről, növényekről

Senior.hu - Teljes élet 50 felett

Garden-guide.com - Gardenig tips for beginners

Vissza a tetejére