10 kiirthatatlan kerti, illetve balkonnövény

10 kiirthatatlan kerti, illetve balkonnövény

Ha tartunk növényeket, de a kertészkedés nem a legerősebb oldalunk, semmi vész: az alábbi 10 növényt szinte lehetetlen kiirtani!

Vasfű, verbéna

Ez a bájos, virágos hibridnövény valóban erős, mint a vas: ellenáll a gombabetegségeknek. Így elkerüli a sok más növényt a gombabetegségek miatt sújtó legyengülést.

10 kiirthatatlan noveny 01

Nebáncsvirág, pistike

A mutatós nebáncsvirág egyedülállóan sokoldalú. Bár a gyakoribb fajták kifejezetten az árnyékos fekvést kedvelik, egyes fajtái a napfényt is jól tűrik.

10 kiirthatatlan noveny 02

Muskátli

Az ablakpárkányok, virágládák elmaradhatatlan növénye - nem véletlenül. Gazdagon és hosszan virágzik, ráadásul számtalan színváltozat közül választhatunk. Az elvirágzott virágfejeket csípjük vissza, törjük ki - nagyjából ezzel el is végeztük a növény kötelező szervizelését.

10 kiirthatatlan noveny 03

Kerti kutyatej

Tömegesen nyíló apró virágai miatt vált igen kedveltté. És ami még jó hír: a kertünkbe tévedő kártevők biztosan nem fognak kárt tenni benne - nem kedvelik ugyanis az ízét.

10 kiirthatatlan noveny 04

Rózsás tollborzfű

Ez a kecses ívben lehajló, dekoratív díszfű szinte minden természeti csapást kibír, ideértve a szélsőségesen esős-szeles időjárást is. Kártevői, betegségei nem ismertek.

Tollborzfű

Díszcsalán

Különösen kedvelt élénk színű, tarka levélzete miatt. Meglehetősen igénytelen, a nyári hónapok egyik legszínesebb, legnépszerűbb növénye. A muskátlihoz hasonlóban időnként csípjük vissza, ha szükséges.

10 kiirthatatlan noveny 05

Kisvirágú futópetúnia

Ez az ezernyi apró virággal díszítő szépség a függő virágtartók ideális növénye. A legtöbb növénybetegségnek ellenáll.

10 kiirthatatlan noveny 06

Édesburgonya

Ez a dísznövény rendkívül gyorsan nő. Bár a falra vagy futtatóra nem kapaszkodik fel, a kaspóról aláomló leveleivel gyönyörű látványt nyújt. Leveleinek színe lehet mélylila, bronzos vagy élénkzöld.

Édesburgonya

Tűzbegónia

Fajtatársaitól eltérően a csüngő tűzbegónia tűző napon és félárnyékos fekvésben is jól érzi magát. Mutatós ámpolnanövény; igen gazdagon virágzik: pompás narancssárga-piros virágaival hálálja meg a legcsekélyebb gondoskodást is. Időnként csípjük vissza.

10 kiirthatatlan noveny 07

Sétányrózsa, színváltóvirág

A sétányrózsa virágszirmai konfettiszerűen tiri-tarkák. Leveleinek erős illata elriasztja a rágcsálókat. A forró, kánikulai napok még gazdagabb virágzásra serkentik a növényt. Ezzel pedig magához vonzza a pillangókat - eredeti élőhelyén a kolibriket is.

10 kiirthatatlan noveny 08

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?