7 alapszabály a karácsonyfa megvásárlásához

7 alapszabály a karácsonyfa megvásárlásához

Lehet, hogy magától értetődőnek tűnik, hogy vigyél magaddal mérőszalagot és kesztyűt, de tudunk ezeken kívül is tippeket adni, mire lesz még szükséged!

Hasznos karácsonyfa-vásárlási tippjeink következnek

Melyik legyen?

Bármilyen fajtájú fa mellett is döntsünk, íme néhány örökérvényű tipp, amelyek megkönnyítik a választást.

1.  Mielőtt elindulunk karácsonyfát venni, mérjük meg, milyen magas a szobában a mennyezet.

2. Előre döntsük el, hol fogjuk a fát felállítani. Ha minden oldalról látható lesz, akkor érdemes szimmetrikus fát választanunk. Ha fal mellé állítjuk, akkor nem fog problémát jelenteni, ha a fának van esetleg egy kevésbé tökéletes oldala is.

3. Ne szégyelljünk mérőszalagot vinni magunkkal. Ennél sokkal inkább kínos, ha egy lecsapott tetejű fát állítunk a nappali közepére.

Melyiket válasszam?

4. Ha a felkeresett karácsonyfa-kereskedőnél megszámlálhatatlanul sok potenciális karácsonyfa áll hegyekben, haladjunk szisztematikusan, soronként, amíg körbenézünk. Időt, energiát takaríthatunk meg, ráadásul a nyugalmunkat is sikerül megőriznünk, ha nem futunk többször is neki ugyanannak a sornak.

5. Olyan fát keressünk, amelyiknek alul is egyenes a törzse, és legalább 15-20 cm-es, hogy hazahozva frissiben le tudjunk vágni belőle egy karikát, és még ezután is elég hosszú maradjon ahhoz, hogy bele tudjuk állítani egy vizes karácsonyfatalpba.

6. A vásárláshoz vigyünk magunkkal minden szükséges felszerelést (gumipókot, kötözőzsigenet, vágószerszámot), hogy a hazaszállításhoz a fát biztonságosan az autóra tudjuk erősíteni.

7. Nem árt, ha munkáskesztyű  is van nálunk a szúrós tűlevelek és gyantás fatörzsek ellen.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR