7 illatos virág, amely este bont szirmot

7 illatos virág, amely este bont szirmot

Miért is ne válasszunk olyan növényeket, amelyek akkor a legszebbek, amikor mi is otthon lehetünk, hogy örömünket leljük bennük?

Íme kilenc csodás virág, amelyeknek pompás az illatuk, ráadásul akkor nyílnak, amikor a nap nyugovóra tér.

Angyaltrombita

Ez a kis fa hatalmas, lecsüngő virágaival díszít. A virágok egy hétig, teliholdkor nyílnak. Ideális dézsás növény, amelyet a lakásban évről évre átteleltethetünk.

angyaltrombita

Holdvirág

Az illatos, fehér virágú holdvirág akár 4 méter magasra is felkúszik. Ügyeljünk arra, hogy elegendő napfény és tápanyag jusson a növénynek.

Holdvirág

Japán lilaakác

A fásodó szárú japán lilaakác kedvelt kúszónövény. Mivel akár évekig is eltarthat, amíg a kényes növény virágba borul, azaz megjelennek rajta fehér vagy lila virágfürtjei, a legjobb, ha már eleve virágzó példányt vásárolunk.

9 este nyilo virag 02

Tubarózsa

Ez a rendkívül illatos hagymás növény a viktoriánus kertek egyik nagy kedvence volt. Ültethetjük virágládákba vagy szabadföldbe, 5-6 cm mélyen.

Tubarózsa

Díszdohány

A díszdohány számos fajtája közül választhatunk. Például a Nicotiana alata 'Jasmine' trombita alakú, fehér virágai alkonyatkor nyílnak. A Nicotiana sylvestris magassága elérheti a 150 cm-t, illata pedig a fréziáéra emlékeztet.

Díszdohány

Éjjeli jázmin

Az éjjeli jázmin csöves virágai bár aprók, éjjelente illatukat 5-6 méter távolságból is érezni lehet. A növény tavasztól őszig virágzik, és dézsában is tartható.

Éjjeli jázmin

Nagy csodatölcsér

A nagy csodatölcsér rózsaszín, piros, sárga vagy fehér virágai késő délután nyílnak. A virágok kellemesen fűszeres citromillatot árasztanak. Napos vagy félárnyékos fekvést igényel.

Csodatölcsér

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR