Bougainvillea felturbózva: virágözön!

Bougainvillea felturbózva: virágözön!

Hatalmasra növelhető a virágtömege, ha kedvére táplálkozhat és ihat a dézsában nevelt murvafürt.

A Földközi-tengeri országokban a tetszetős futónövény több méter hosszú hajtásaival egész házfalakat beborít.

Nálunk a murvafürt nem nő ilyen nagyra, de dézsába ültetve is figyelemre méltó méretet érhet el az eredetileg ez a szépség egy Dél-Amerikából származó növény.

Murvafürt

Érdekesség a növénnyel kapcsolatban, hogy amit mi a virág szirmainak gondolunk, az nem más, mint a levele. A virág maga pedig nem más, mint a színes levelekkel körülvett apró sárgás rész.

Ahhoz, hogy formában tartsuk, rendszeresen kézbe kell venni a metszőollót. A tavaszi visszavágás után, a nyár folyamán is le kell rövidíteni a hajtásokat minden újabb virághullám után, majd bőséges tápanyaggal érdemes ellátni. A tápanyagot adhatjuk az öntözővízzel együtt, Wuxal Super tápoldat formájában, vagy szórhatunk szilárd Volldünger Linz műtrágyát a cserép tetejére, ami a rendszeres öntözéssel fokozatosan adja le a tápanyagot a növény számára. Ennek köszönhetően a bokor jobban elágazik, és több új virág képződik a hajtások végén.

Murvafürt

A murvafürtöt lehetőleg tegyük teli napsütéses és szélvédett helyre, és a nyári hónapok alatt gondoskodjunk a növény igényeit kielégítő víz és tápanyagellátásról.

Hol kapható? >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?