Ez az 5 szobanövény akár egész télen virágzik

Ez az 5 szobanövény akár egész télen virágzik

Ha pedig ezekkel pakolod tele a lakásodat, akkor virágba borított otthonban töltheted az időt tavaszig!

Télen sem kell lemondanunk a virágpompáról, csak be kell szerezni olyan szobanövényeket, melyek pont ebben a komor időszakban bontják virágaikat. Öltöztessük színes virágpompába otthonunkat!

Ciklámen

A szobaciklámen (Cyclamen persicum) egy hálás virágzó szobanövény. Számtalan színben kapható, és könnyen tartható. Egy valamire kényes csak: a túlöntözésre. Ha mindig alulról kapja a vizet, akkor gyakorlatilag kipusztíthatatlan. A világos helyeket kedveli, és északi szobákban is kitűnően érzi magát.

Tipp

A ciklámen magról szaporítható házilag is. Az elvirágzás után ne vágjuk le a virágszárat, hanem hagyjuk beérni rajta a magokat. A beért magokat finom szemcséjű szobanövény-földkeverékbe ültessük el, de ne mélyre. A magok szinte csak épphogy legyenek a talajfelszínre szórva. Csírázásig permetezzük meg két-háromnaponta friss vízzel. Pár hét alatt már szép kis növényünk lesz.

5 teli virag 01

Mikulásvirág

Mexikóból származik. Nálunk mikulásvirágként ismert, de előfordul, ahol tél csillagának nevezik. A mikulásvirág (Euphorbia pulcherrima) igazi téli szobanövény. Virágzáskor sok fényre van szüksége, ilyenkor tartsuk ablak közelébe. Elvirágzás után már árnyékba tegyük. Ahhoz hogy újra virágozni kezdjen, és a fellevelek pirosra színeződjenek, több sötétre van szüksége. Normál szobahőmérsékletet szeret, túl melegben lepotyoghatnak a levelei. Páraigényes, ezért közvetlen fűtéscső mellé, radiátorra ne tegyük.

5 teli virag 02

Korallvirág

Az egyik legismertebb virágzó szobanövény, számtalan színben és méretben kapható. Madagaszkárról származik. Kaéachoe néven is ismert, mivel tudományan a Kalanchoe blossfeldiana névre hallgat. Nem szabad túlöntözni, igényeit tekintve inkább a kaktuszfélékre hasonlít, pozsgás. Minden öntözés előtt várjuk meg, míg a talaj megszikkad.

5 teli virag 03

Amarillisz

Az Amarillis (Hippeastrum) liliomszerű hatalmas virágaival gyönyörűen díszít. Ne tartsuk túl melegen, és mérsékelten öntözzük. A virágzás után a hagyma pihen, csak zöld leveleket hoz. Kapcsolódó cikkünk: Amarillisz virágzás húsvétra időzítve

5 teli virag 04

Fokföldi ibolya

A retró növények között a fokföldi ibolya (Saintpaulia) az egyik legnépszerűbb. Fényigényes és igen kényes a túlöntözésre. Mivel levelei szőrösek, ezért ügyeljünk rá, hogy a levelekre ne kerüljön öntözővíz, főleg nem tápoldatos öntözővíz.

5 teli virag 06

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?