Ez az okoscserép minden növényt életben tart

Ez az okoscserép minden növényt életben tart

4 ceruzaelemmel egy évig ápolja kedvenc növényedet és ha mégis elfogy az étel-ital, akkor riaszt mobilon.

Nincs érzéked a növényekhez? Feledékeny vagy? Ezzel a szuper, high-tech virágcseréppel megelőzheted, hogy a növényeid kiszáradjanak.

Sokan vagyunk, akik szeretjük a növényeket, szeretnénk is egy-két cseréppel, de attól tartunk, nincs elég affinitásunk vagy időnk a megfelelő gondozásukhoz. A "Parrot Pot"-ként ismertté vált különleges cserepet pont ezért fejlesztették ki. Olyan "okoscserép", amely - mondhatni - maga gondoskodik a növényről, biztosítja annak túlélését még akkor is, ha mi magunk megfeledkezünk róla.

Intelligens cserép

A cserépbe olyan érzékelőket építettek, amelyek képesek mérni a fény, a nedvesség mennyiségét, a hőmérsékletet, de még a tápanyagok szintjét is. Mindez biztosítja, hogy a növény folyamatosan megkapja azt, amire szüksége van. Ha a cserép úgy érzékeli, hogy a növénynek több fényre, vízre vagy tápoldatra van szüksége, a "Flower Power" elnevezésű okostelefon-applikáció segítségével riasztást küld a felhasználónak. Mi több, meg is öntözi helyettünk a növényt az előre feltöltött víztartályából.

intelligens cserép

Az elemmel működő cserép képes tehát arra, hogy kezelje a szélsőségesen vízhiányos időszakokat. Nem gond ezért, ha pár napra el kell utaznunk vagy egyszerűen elfelejtjük megöntözni a növényt. A cserép 2 liter vizet képes tárolni, amely fedezi a növények többségénél az egyheti vízadagot. Át tud váltani továbbá víztakarékos üzemmódra, amely esetben a növények 3-4 hetet is problémamentesen átvészelnek anélkül, hogy akár egyszer is rájuk néznénk.

A cserép rendelkezik tehát pH-szenzorral, hőmérővel, fény- és nedvességmérővel. Mindez együtt teszi lehetővé a cserép számára a növény ideális ellátását. 4 ceruzaelemmel egy teljes évig működik.

Az okoscserepet gyártó párizsi székhelyű cég várhatóan még a tavasszal megcélozza termékével a nemzetközi piacot - természetesen az applikációval együtt. A termék katalógusa a hírek szerint 7 ezer olyan növényt említ - köztük fűszer- és gyógynövényeket, virágos növényeket amelyek közül a vásárlók választhatnak majd. Mi biztosan kipróbálnánk! Egyelőre nálunk még nem kapható.

A különleges cserép honlapja: http://www.parrot.com/usa/products/flower-power/

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?