Februári fontos teendők a díszkertben

Februári fontos teendők a díszkertben

Ilyenkor már metszhetjük a rózsát, felkészülhetünk a cserjék ültetésére, a gyümölcsfák metszésére.

Enyhe időben a kankalin viszi a prímet a kertben, nem véletlenül hívják primulának.

februari teendok 01

Itt az ideje, hogy fiatalítsuk a rózsatöveket, az elfásodott szárakat vágjuk vissza a harmadára.

Az ápolt pázsit egyik titka a levegőztetés, amit gyakori gereblyézéssel érhetünk el. Ekkor megszabadíthatjuk a mohától és más elhalt növényi részektől.

A sziklakertben is tegyünk rendet. Gyomláljuk ki a gazt, és a dísznövényeket szabadítsuk meg az elhalt részektől.

februari teendok 02

A levendulamagot is elültethetjük. Ahhoz, hogy kicsírázzanak, szükségük van néhány hetes hideg vagy keményebb fagyoktól mentes időszakra.

Ezeket a teendőket legideálisabb januárban végezni, de ha elmulasztottuk, akkor most sincs késő nekifogni a munkálatoknak:

Megható látványt nyújt a hótakaróval borított kert, különösen ha színes bogyójú cserjék magvait csipegetik a madarak. Arra azonban ügyeljünk, hogy a hó súlya ne törje le az ágakat, ezért rázzuk időnként le róluk a havat.

februari teendok 04

Fagymentes napokon elkezdhetjük a fák, díszcserjék ültetését, de ha hideget jósol a szakember, takarjuk fóliával vagy kartonpapírral a levendulát, havasszépét, a fügét és más mediterrán származású díszcserjét.

februari teendok 05

Ha virágokat akarunk a lakásban hajtatni, most emeljük ki a földből a tulipán, a nárcisz, a jácint és a gyöngyike hagymáit, ültessük cserépbe, locsoljuk be és helyezzük el az ablakpárkányon vagy más világos helyen. Ne felejtsük megöntözni a korábban behozott dézsás növényeinket.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR