Hogyan csípjük vissza a fukszia hajtásait?

Hogyan csípjük vissza a fukszia hajtásait?

Bokros, dúsan virágzó fuksziát szeretnél? Itt a titok nyitja!

Ha a fukszia fiatal hajtásvégeit visszacsípjük, ezzel a növényt bokros oldalhajtások fejlesztésére késztetjük. Ezeken az új oldalhajtásokon fejlődnek ki később a nyári virágok. A hajtásvégek lecsípésére a legideálisabb időpont a tavasz-kora nyár. Az első fuksziavirágok megjelenésére 4-6 héttel az utolsó visszacsípés után számíthatunk.

fukszia visszacsipese 04

A művelet menete

1.

Várjuk meg, amíg a fiatal fukszianövényen vagy gyökeres dugványokon teljesen kifejlődik 2-3 levélpár; csak ezt követően fogjunk hozzá a fiatal hajtásvégek visszacsípéséhez.

2.

A művelethez használhatunk ollót, kést, de akár a körmeinket is. A puha hajtásvégeket kíméletesen távolítsuk el. A visszacsípést ismételjük meg 2-3 alkalommal, minden esetben kivárva, amíg a megjelenő új oldalhajtásokon 2-2 újabb levélpár teljesen kifejlődik. Ez 10-20 napig is eltarthat attól függően, milyen gyorsan nőnek a hajtások.

fukszia visszacsipese 03

fukszia visszacsipese 02

Hasznos tipp

Semmiképpen se felejtsük el a fuksziák hajtásvégeit pár alkalommal visszacsípni. Ezzel az eljárással megelőzhetjük, hogy a növény megnyúljon, ellenben elősegítjük az egészen őszig tartó dús virágzást.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR