Hogyan ültessük el ősszel a virághagymákat?

Hogyan ültessük el ősszel a virághagymákat?

5 lépésben megmutatjuk, hogyan ültesd el szeptemberben-októberben a virághagymákat, hogy tavasszal szomszédpukkasztó virágszőnyeggel takarják be a kertet. Íme, itt következnek a hagymások ültetésének alapjai. 

Melyik vége legyen felül és milyen mélyre ültessük a virághagymát? Hogy a zöldfülű kertészek se essenek kétségbe a frissen vásárolt hagymák láttán, most lépésről lépésre elmagyarázzuk a tavaszi hagymások ültetésének alapjait!

Tulipán

Jó tudni!

A tavasszal virágzó hagymás növények, mint például a jácint, nárcisz, tulipán, írisz hagymáit ősszel, a talajmenti fagyok beállta előtt ültessük el. Az egészséges hagymák kemények, kerekdedek (nem pedig penészesek, horpadtak és/vagy fonnyadtak). Használjunk mérőszalagot az ültetőgödör mélységének ellenőrzésére.

Jácint

1. lépés

Válasszunk ki a kertben egy napsütötte szegletet, ahol jó vízelvezetésű a talaj.

2. lépés

Mérjük meg a virághagyma magasságát, és ássunk ennél háromszor mélyebb gödröt.

3. lépés

A virághagymákat helyezzük el a gödörben úgy, hogy felül legyen a "koronájuk" (itt vannak a levél- és virágkezdemények), alul pedig a gyökérkezdemények.

4. lépés

Hogy a nyíló virágok jobban érvényesüljenek, a hagymákat ne sorban, hanem csoportokban ültessük el. A hagymák ne érjenek egymáshoz, hagyjunk köztük pár centiméter ültetőtávolságot.

5. lépés

Töltsük fel a gödröt földdel, tömörítsük, majd öntözzük meg, hogy elősegítsük a mielőbbi gyökeresedést.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR