Ilyen virágmagot vess júliusban!

Ilyen virágmagot vess júliusban!

Lássunk öt pompás virágot, amelyek magját nem máskor, mint a nyár derekán, júliusban is elvethetjük! Vannak köztük melegházi, illetve szabadföldi vetésűek is.

Mivel a nap is nagyban besegít, rengeteg virágmag közül választhatunk, amelyeket júliusban vethetünk el. Következzen most közülük öt vitatlatatlan szépség!

Szarkaláb

Július az utolsó hónap, amikor elvethetjük a szarkaláb magjait, ha a következő évben szeretnénk gyönyörködni virágaiban. Ne feledjük: a szarkaláb rendkívül hasznos, mivel remek táplálékforrást jelent a méheknek.

jul vetes szarkalab

Pompás papagájvirág

Aki szeretne valami különlegeset kipróbálni, annak ajánljuk a pompás papagájvirágot. Meglepő látványt nyújtó, élénk színű üvegházi évelő, amelyet ráadásul szobanövényként is tarthatunk. Magját a nyári hónapokban vessük el. Igen dekoratív, bimbódzó virágai vágott virágnak is ideálissá teszik.

jul vetes pompas papagajvirag

Nefelejcs

A nefelejcs magja májustól szeptemberig vethető. Ezzel tulajdonképpen azt a természetes folyamatot másoljuk le, amikor a tavaszi elvirágzást követően a növény elszórja a környezetében a magjait. Jó tudni, hogy ez a bájos kis virág a félárnyékot kedveli; ilyen helyre vessük a magjait.

jul vetes nefelejcs

Árvácska

Ha júliusban elvetjük az árvácska magjait, elegendő ideje lesz a növénynek kifejlődni és tavasszal virágot hozni.

jul vetes arvacska

Sárgaviola

Ha hosszan virágzó, színpompás növényt keresünk, mindenképpen vessünk sárgaviolamagot. Ha az elvirágzott virágokat rendszeresen lecsípjük, a növény újabb és újabb virágzással lep meg bennünket. Az sem mellékes, hogy mesés az illata!

jul vetes sargaviola 01

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR