Íme 7 pompás ámpolnanövény!

Íme 7 pompás ámpolnanövény!

A színpompás virágokkal teli akasztós kosarak a kert elegáns és impozáns díszei. Ráadásul meglehetősen kevés helyet foglalnak! Hogy melyek azok a növények, amelyek a legszebben mutatnak ezekben a függő virágtartókban? Az alábbiakból kiderül!

Se szeri, se száma a gyönyörűbbnél gyönyörűbb ámpolnanövényeknek. Ha választani szeretnénk közülük, figyelembe kell vennünk a virágtartó nagyságát, illetve azt, milyenek a környezeti feltételek a függőkaspó leendő helyén. Azok a kosarak például, amelyeket árnyékos, szélvédett helyen függesztünk fel, kevesebb törődést igényelnek, mivel nem kell olyan gyakran öntöznünk a bele ültetett növényeket.

Sarkantyúvirág, sarkantyúka

Aki gyorsan növő, kevés gondozást igénylő növényt keres, válassza a sarkantyúvirágot. Kúszó fajtái nagyszerű ámpolnanövények. Kedveli a meleg időjárást és a sok napfényt, de félárnyékban is szépen fejlődik. Talajban nem válogatós, sok tápoldat vagy műtrágya sem szükséges a számára.

Sarkantyúka

Petúnia

A petúnia az egyik legnépszerűbb ámpolnanövény. A függő virágtartót hamar beborítja és igen gazdagon virágzik. A legkülönbözőbb színárnyalatokban és színkombinációkban pompázó számos fajtája létezik.

Petúnia

Paradicsom

Neveljünk koktélparadicsomot akasztós kosarakban! Nagyszerűen kihasználhatjuk ezzel a függőleges teret, és a paradicsom is kiválóan tud alkalmazkodni a megváltozott térviszonyokhoz. Alapvetően három tényezőtől függ a siker: a helyes fajtaválasztástól, a növénytartó alkalmasságától, valamint a megfelelő körülmények biztosításától. Ha mindezek teljesülnek, garantált a bőséges termés.

Paradicsom

Nagyvirágú porcsin, porcsinrózsa

Kiváló talajtakaró növény, amely nemcsak színes virágaival, hanem vastag tüskékre emlékeztető húsos leveleivel is díszít. A mi klímánkon egynyáriként ismert pozsgás növényke függő virágtartóban hasonlóan bűbájosan mutat!

Porcsinrózsa

Begónia

A begónia az árnyékos helyek ideális növénye. A nyári és őszi hónapokban gyakorlatilag folyamatosan hozza gyönyörű rózsaszín, piros, narancssárga vagy fehér virágait. A legjobb természetesen, ha kúszó fajtát ültetünk a függő virágtartóba! A begónia bár igényli a folyamatosan nyirkos talajt, kerüljük a túlöntözést, a növény ugyanis hajlamos a gyökérrothadásra.

Begónia

Zöldike

Bár a zöldikét alapvetően a szobanövények között tartjuk számon, védett helyen a szabadban is tarthatjuk. Más növényt ne ültessünk mellé a függő kaspóba! A kertben mindenképpen szűrt fénnyel megvilágított helyet keressünk neki.

Zöldike

Verbéna, vasfű

Igen, a verbénából is válhat elsőrangú ámpolnanövény. Ne feledjük, hogy a növény a napos fekvést kedveli. Számos színváltozatban kapható, beleértve a rózsaszín, lila, piros legkülönbözőbb árnyalatait. A nyári hónapokban folyamatosan virágzik.

Verbéna

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR