Karácsonyi körkép kertészeknek 2022

Karácsonyi körkép kertészeknek 2022

A hobbi és profi kertészeket kiszolgáló kertészetek és webáruházak készülnek az ünnepekre: egyik-másik helyen Black Friday akció és ünnepi ajándék is van már. 2022 november végi körkép.

Végignéztük a magyar kertész és kertészkedő (azaz profi és hobbi) embereket kiszolgáló vállalkozásokat, különösen az internetes ajánlataikra támaszkodva. Ez nem reklám, nem irányított írás, inkább tapasztalat-megosztás. Kerestük a Black Friday akciókat és az ünnepi ajánlatokat. Nem azért, mintha ezt fontosnak tartanánk, hanem csak a tájékoztatás kedvéért. A Black Friday-t sok ember (és közöttük természetesen sok kereskedő is) felesleges fogyasztásösztönzésnek tartja, amikor az emberek olyasmit is megvesznek, amit egyébként nem tennének, mert nincs rá szükségük. A hatalmas árengedmények viszont csábítóak tudnak lenni.

New Garden Kertészet

A Budapest környékén 6 különböző helyszínen működő New Garden Kertészet ősz végén még egyelőre szabadgyökerű gyümölcsfákat hirdet. Karácsonyi ajánlatuk az ajándékkártya, a fenyővásárt még nem hirdették meg, de általában van. Néhány éve ehhez a csoporthoz tartozik a Silvanus faiskola is. Idén újult meg a honlapjuk, van rajta blog is.

karacsonyi korkep 2022 02

Oázis Kertészet

Az online webshopban is nagy választékkal jelentkező Oázis Kertészet már most készül a karácsonyi ünnepekre és a fenyőfavásárra – Black Friday akciót itt sem találtunk. Viszont ajándéknak szánt vásárlási utalványt igen. Tanácsok és olvasgatnivaló bőven van a honlapján.

karacsonyi korkep 2022 03

Megyeri Szabolcs Kertészete

A vállalkozását saját nevével is fémjelző kertész, Megyeri Szabolcs a színes webshopjával hívja fel magára a figyelmet, illetve házhozszállítási szolgáltatását hirdeti. Tanácsadó videóival gyakran találkozhatunk. Napi ajánlat és akció van, Black Friday nincs.

karacsonyi korkep 2022 04

Fitoland Kertészet

A Budafokon kertészetet működtető Fitoland (a Füvészkertnél működő kertészetük 2022-ben megszűnt!) nagyon aktív az interneten, hírlevele és akciói sok vásárlót elérnek. A termékek mellett a fenyővásár, törzsvásárlói program és az őszi szabadgyökerű választék is külön kiemelést kapott. Madárbarát program és sok videó várja a vásárlókat.

karacsonyi korkep 2022 05

Sieberz Kertészet

A gödöllői központú, de elsősorban csomagküldésre szakosodott Sieberz honlapján vannak akciós ajánlatok, de azok nem kapcsolódnak a szezonhoz. Láthatóan a Black Friday-ban nem hisznek, viszont van gyönyörű papír alapú katalógus, amit meg is lehet rendelni.

karacsonyi korkep 2022 06

Starkl Kertészet

A híres szombathelyi Starkl faiskola ajándékutalvánnyal, online választékkal és hírlevéllel kedveskedik, viszont az őszi szezont látványosan már lezárta. Viszlát tavasszal, amikor majd jönnek a vetőmagok, csemeték, dísznövények.

karacsonyi korkep 2022 07

Alsótekeresi Faiskola

A Balaton-parti Alsótekeresi Faiskola a szakmánkban az egyik leghíresebb, gazdag választékkal és saját termesztésű növényekkel várja a vásárlókat. A weboldalán látszik, hogy tőlük azért sokan nagy tételben vásárolnak. Téli nyitvatartás meghirdetve, fenyőfavásár lesz, más nem.

karacsonyi korkep 2022 08

1KERT.hu Felco Specialista

És a Hobbikert.hu magazin szerkesztősége által működtetett metszőolló webshop se maradjon ki! Az 1KERT.hu  ingyenes szállítás akció és Black Friday választék is van: három különböző termékkategória képviselteti magát jelentősen olcsóbban (metszőolló, fűrész és ágvágó). tt egy kertészkedő könnyedén talál karácsonyi ajándéknak való eszközt, ha épp a svájci FELCO márka magasabb árkategóriába tartozó, de cserébe világszínvonalú és igen hosszú életű termékei tetszettek meg neki.

karacsonyi korkep 2022 10

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR