Hiteles szaktanácsadónk: Fatudor

Hiteles szaktanácsadónk: Fatudor

Biztos mindenkivel elfordult már, hogy szeretett növénye vagy kedvenc fája nem hozott termést, esetleg beteg lett. Ilyenkor megkérdezzük a barátokat, ismerősöket, hogy tapasztaltak-e már hasonlót és tudnak-e benne segíteni. Előfordul, hogy nem találjuk a megfelelő megoldást... Mostantól viszont nem kell a válaszért a szomszédba menni!

Általában a növény betegségének vagy épp pusztulásának már voltak megelőző jelei, de nem vettük észre vagy épp nem tudtuk, hogy mire kell figyelni és mikor. Minden kultúrának megvan a maga jellegzetes kártevője és kórokozója, amit nagyban az időjárás is befolyásol. Ami viszont ettől független, a növény kondíciója, vagyis képes-e arra, hogy védekezzen a környezeti hatások ellen. Egyes gyümölcsfa fajták esetében például esély sincs arra, hogy mellőzzük a növényvédő szeres kezeléseket. Más esetekben a tápanyaghiány is okozhatja azt, hogy növényünk a kártevők számára csalogatóvá válik. Éppen ezért – ha növényvédelemről beszélünk – mindig előre kell gondolkozni!

Fatudor megtanít minket arra, hogyan legyünk felelős kiskertészek. Nem csak segítséget kérhetünk tőle, hanem a Kerti kisokosban megannyi növény termesztési és ápolási leírása mellett megtaláljuk a jellemző kártevőket.

"Az általános tapasztalat az, hogy a hobbikertészek ritkán kapnak útmutatást a növényvédő szerek okszerű használatáról, vagy a felelős, precíz kertészkedésről. Valamint nehézkesen tudják beazonosítani a kártevőket és kórokozókat, amelyek növényeiket pusztítják. E célból hoztuk létre a fatudor.hu oldalon a Kerti Kisokost, amelyben minden fontosabb betegség és kártevő képekkel, leírással és védekezési javaslattal együtt szerepel." – Fatudor.

fatudor kerti kisokos 03

Kis utánajárás után megtudtuk, hogy Fatudor személye mögött több növényorvos áll, akik a kiskertészek problémáit hivatottak megoldani. Az oldalon és az évente háromszor megjelenő magazinban számtalan növényvédelemmel kapcsolatos cikket is lehet találni. Az oldal tartalma folyamatosan frissül és bővül.

Aki szeretné kicsit jobban megérteni növényeit az használja Fatudor Kerti kisokosát: itt megtalálod!

fatudor kerti kisokos 02

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR