Miért helyes döntés az univerzális tápoldat választása?

Miért helyes döntés az univerzális tápoldat választása?

Kertjeinkben az élettel teli, vitalitástól duzzadó növényeink feldobják a mindennapjainkat! Hogyan tudjuk kedvenceinket hatékonyan és praktikusan segíteni fejlődésükben?

Díszkertjeinket a gondos kertész figyelmes törődése teszi szemet gyönyörködtetővé. A növényeinknek is szüksége van tiszta vízre, jó levegőre és tápanyagokban gazdag, egészséges talajra. Egy helyesen megválasztott tápoldattal eredményesen tudjuk segíteni a talajaink tápanyagellátó képességét! Ez a döntésünk már több mint félsiker.

univerzalis tapoldat helyes dontes 02

Miért érdemes univerzális műtrágyát választani házikertjeinkbe a specifikus oldattrágyákkal szemben?

A helyes szakmaisággal kialakított univerzális oldattrágyák nagy előnye, hogy a mindenkori termőhely-tulajdonságokhoz jól illeszthetőek, ha szabadkertben vagy balkonládáinkban neveljük a növényeinket egyaránt. Nem fenyeget minket olyan veszély, mint a növényspecifikus lombtrágyáknál, hogy egyes tápelemeket túladagolunk, mivel a legtöbb esetben nem ismerjük a talajaink tápanyag-szolgáltató kondícióit.

  • A nitrogén-túladagolás betegessé és túlhajtatottá alakítja a növényt, nem virágzik.
  • Foszfor-túladagolás esetén satnya hajtások, sárguló növény és kényszervirágzás figyelhető meg.
  • A kálium-túladagolás magnézium- és kalcium- relatív hiányt okoz. Színtelen, sárguló növényt láthatunk.
  • A mikroelem-túladagolás pedig deformált, torz növényeket eredményez.

univerzalis tapoldat helyes dontes 03

A Wuxal® Super olyan univerzális tápoldat, amely nagy előnye, hogy széles termőhelyi adottságok között és kultúrákban egyaránt hatékonyan és megbízhatóan alkalmazható. Jól kondicionált, egészséges növényállományt eredményez. Hozzásegíti a növényt az eredményesebb vízgazdálkodáshoz. Tápelemeinek beépülésével extra zöldítő hatást érhetünk el, kiemelkedően javítva a fotoszintetikus élettani folyamatokat. Harmonikus tápelem-ellátottságával javítja a növény természetes ellenállóságát. Segíti a teljes virágzat kialakulását és a minőségi, tetszetős termés kinevelését.

univerzalis tapoldat helyes dontes 04

A Wuxal® Super komfortosan alkalmazható szabadkertben zöldségpalánták, gyümölcsfák- illetve szobai és balkonládás dísznövényeink ásványianyag-ellátására, tápanyaghiányuk megelőzésére, 0,1-0,2%-os tápoldat keverék formájában vagy 10 ml-20 ml/10 liter víz lombtrágyaként kipermetezve.

A Wuxal® Super csomagolása megújult: az új megjelenése segíti a gyakorlati alkalmazhatóságát. Takarékosan és egyszerűen adagolható termék.

A Wuxal® Super kerti növényeink hatékony neveléséhez kényelmes, megbízható választás: tápelem-összetételében, alkalmazhatóságának rugalmasságában és csomagolásában egyaránt.

További sikeres kertészkedést kívánunk!

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR