Megfelelő öltözékben dolgozzunk a kiskertben

Megfelelő öltözékben dolgozzunk a kiskertben

Védelem és biztonság.

A tél elmúltával, az első enyhébb napokon alig várjuk, hogy kiszabaduljunk a kertbe. Nem mindegy, hogy milyen ruhában tesszük ezt, mert a nem megfelelő öltözék választása sérüléssel, bosszúsággal járhat.

A kertben a két kezünk a legfontosabb szerszámunk, éppen ezért megfelelően kell őket védeni! A kezünkkel gazolunk, ültetünk, szerszámokhoz nyúlunk, metszünk. Ezért ajánlatos kesztyűt viselnünk, amely megvéd bennünket a szúrós növényi részektől, érdes felületű nyelektől, ragadós földtől, mérgező növényi nedvektől.

megfelelo oltozekben kiskertben 02

Fontos, hogy jó minőségű kesztyűt válasszunk! A gumikesztyűben könnyebben mozgunk, de alatta izzad, befülled a bőr. Sokkal jobban védi a szúrós részektől a kezet a bőrből készült kesztyű, viszont kisebb a mozgási szabadságunk benne. Az a lényeges, hogy a kesztyű jól illeszkedjen a kezünkre, kényelmes legyen. Célszerű lehet karvédőt is viselni, ami megakadályozza a ruha ujjának felcsúszását és megvéd minket az ingujjba bemászó rovaroktól, benyúló tüskéktől.

megfelelo oltozekben kiskertben 03

Jóformán egész idő alatt a virágágyásban vagy a nedves füvön állunk, ezért a lábaink védelme is kiemelten fontos. Lényeges a jó cipő, a legkedveltebbek a gumipapucsok, gumicsizmák. A sokat térdelők mindenképp használjanak térdvédőt, amit akár a lábunkra is csatolhatunk.

A kertészkedés során a testünk állandóan munkában van: járkálunk, hajlongunk, guggolunk, cipekedünk. Ezért nagyon fontos, hogy kényelmes és praktikus, funkcionális ruházatot viseljünk. Nem baj, ha ezek régebbi darabok, amelyeket nem sajnálunk összekoszolni. Fontos, hogy ne korlátozzák a mozgás szabadságát! Legyenek melegek, erre különösen a kora tavaszi napokon van szükségünk. Később viszont az is lényeges, hogy jól felszívják az izzadtságot. A sok zsebbel ellátott kötény azért praktikus, mert elférnek benne a kisebb szerszámok,így mindig a kezünk ügyében lesznek. Nyáron ne feledkezzünk meg a fejünket védő könnyű kalapról, sapkáról sem!

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?