Mutatós és olcsó megoldás, hogy később tudd, mit hova vetettél

Mutatós és olcsó megoldás, hogy később tudd, mit hova vetettél

Növényjelölő házilag.

Nem mindig egyszerű feladat felidézni, korábban mit hova vetettünk a kertben. Segítségül beszerezhetünk vagy magunk is készíthetünk növényjelölőket. Karl Ágnes  az utóbbit választotta: a korábban gyűjtött kavicsokból készített színpompás, mutatós és nem mellesleg tartós emlékeztetőket.

novenyjelolok hazilag 02

Kezdő kertész vagyok, csak pár éve foglalkozom hobbi szinten kertészkedéssel. Lakásban nőttem fel, majd az egyetemi éveim után Budapesten kezdtem el dolgozni.

novenyjelolok hazilag 03

2009-ben hazaköltöztünk a Délvidékre, és vettünk egy kertes házat. Nagyon szeretek főzni, amihez szeretek friss fűszereket használni. Mivel sokfélét vetek, és míg kicsi a növény, sokszor összekeverem őket, szükségem van jelölésre. Amíg csak cserépben neveltem őket, nem volt gond, a cserépre filccel ráírtam, de most már elkezdtem szárítani is a fűszernövényeket és ki kellett találnom egy megoldást arra, hogy tudjam, mit hova vetettem el. A kisfiam imád kavicsot gyűjteni, hazacipelt pár nagyobbat is, mire kitaláltuk, hogy festünk majd rájuk. Ez elmaradt, viszont én úgy döntöttem, nem hagyom őket csak úgy a kertben "tengődni".

novenyjelolok hazilag 04

Amire szükség volt

Lapos, aránylag világos és kellően nagy kövekre, emellett az üvegfestésnél használt kontúrra, és aki színezni szeretne, az színezheti üvegfestékkel is. De úgy hiszem, akril festékkel is pont ugyanúgy el lehet ezt készíteni.

novenyjelolok hazilag 05

Elkészítés

Szeretem, ha szép valami, ha olvasható, szép betűkkel van írva, illetve, ha középen helyezkedik el, de egyébként semmi olyasmi nincs, amire különösebben figyelni kellett. Míg a kontúr meg nem szárad, bármikor le lehet törölni és újra lehet kezdeni. Szinte pillanatok alatt, kis költségvetésből elkészülnek.

novenyjelolok hazilag 06

10 perc alatt elkészültem velük. Ebbe bele van számítva a kövek átmosása, törlése és a feliratozás is. Azután egy éjszakán át hagytam a radiátoron száradni.

novenyjelolok hazilag 07

A köveket az út mellett szedtük össze, így nem kerültek pénzbe. A kontúr régóta megvan, igy az sem. De legfeljebb 500 Ft-ért lehet bármilyen színben venni.

novenyjelolok hazilag 08

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR