Óvatosan az orgona metszésével

Óvatosan az orgona metszésével

Ne nyissuk túl szélesre az ollót.

Amint elvirágzik az orgona, késztetést érzünk, hogy hozzuk a metszőollót és nekiessünk a bokornak. Azonban annak érdekében, hogy jövőre is virágözönben gyönyörködhessünk, csak óvatosan csattogtassuk az ollónkat!

Távolítsuk el az elszáradt, hervadt, barna virágzatokat, így segítve az orgonának, hogy az energiáját a jövő évi rügyépítésre tudja fordítani. Felesleges, hogy a növény termést érleljen. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne kezdjünk drasztikus metszésbe.

Vágjuk le a hajtásokat közvetlenül a virágzat alatt, vigyázva, hogy az idei, fiatal hajtásokat ne sértsük meg. Ezek a még zöld, zsenge hajtások csak néhány centiméterrel az idei virágzatok alatt fejlődnek. Legyünk tehát körültekintőek, mert a jövő évi rügyek majd ezeken a zöld részeken fognak fejlődni.

orgona metszese ovatosan 02

Korábban írtunk róla:

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR