Óvatosan az orgona metszésével

Óvatosan az orgona metszésével

Ne nyissuk túl szélesre az ollót.

Amint elvirágzik az orgona, késztetést érzünk, hogy hozzuk a metszőollót és nekiessünk a bokornak. Azonban annak érdekében, hogy jövőre is virágözönben gyönyörködhessünk, csak óvatosan csattogtassuk az ollónkat!

Távolítsuk el az elszáradt, hervadt, barna virágzatokat, így segítve az orgonának, hogy az energiáját a jövő évi rügyépítésre tudja fordítani. Felesleges, hogy a növény termést érleljen. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne kezdjünk drasztikus metszésbe.

Vágjuk le a hajtásokat közvetlenül a virágzat alatt, vigyázva, hogy az idei, fiatal hajtásokat ne sértsük meg. Ezek a még zöld, zsenge hajtások csak néhány centiméterrel az idei virágzatok alatt fejlődnek. Legyünk tehát körültekintőek, mert a jövő évi rügyek majd ezeken a zöld részeken fognak fejlődni.

orgona metszese ovatosan 02

Korábban írtunk róla:

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

A gyümölcsfákat külön-külön bemutató filmek alkalmasak arra, hogy a kertészkedők egy életre elsajátítsák a metszés tudományát.

A jól metszett gyümölcsfák pedig sokkal szebb és nagyobb mennyiségű gyümölcsöt teremnek majd számukra.

A tanfolyam DVD és a hozzá tartozó kiskönyv ide kattintva rendelhető házhoz.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?