Óvatosan az orgona metszésével

Óvatosan az orgona metszésével

Ne nyissuk túl szélesre az ollót.

Amint elvirágzik az orgona, késztetést érzünk, hogy hozzuk a metszőollót és nekiessünk a bokornak. Azonban annak érdekében, hogy jövőre is virágözönben gyönyörködhessünk, csak óvatosan csattogtassuk az ollónkat!

Távolítsuk el az elszáradt, hervadt, barna virágzatokat, így segítve az orgonának, hogy az energiáját a jövő évi rügyépítésre tudja fordítani. Felesleges, hogy a növény termést érleljen. Arra azonban ügyeljünk, hogy ne kezdjünk drasztikus metszésbe.

Vágjuk le a hajtásokat közvetlenül a virágzat alatt, vigyázva, hogy az idei, fiatal hajtásokat ne sértsük meg. Ezek a még zöld, zsenge hajtások csak néhány centiméterrel az idei virágzatok alatt fejlődnek. Legyünk tehát körültekintőek, mert a jövő évi rügyek majd ezeken a zöld részeken fognak fejlődni.

orgona metszese ovatosan 02

Korábban írtunk róla:

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?