Őszi díszek színpompás bogyókból

Őszi díszek színpompás bogyókból

Hozzávalók a kertben.

Az ősz a legszínesebb időszak: nem csak a levelek pompáznak ezer színben, de a bogyók is díszítenek, a lilától a narancson át, a pirosig terjed a skála. Nagy részük az ember számára ehetetlen vagy élvezhetetlen, ugyanakkor a díszítőértéke miatt mégis hasznos, emellett a madaraknak, más állatoknak is eleséget biztosíthatnak.

oszi diszek szinpompas bogyok 02

Szebbnél szebb díszekhez használhatjuk fel a sövényekről, bokrokról, díszfákról vágott bogyókat: készülhet belőlük koszorú, kopogtató, párkánydísz, asztaldísz. gyűjtsük be a kertünkből a madárberkenye, borbolya, magyal, tűztövis bogyóit!

oszi diszek szinpompas bogyok 09

Ne felejtsük el, hogy nem minden bogyó ehető – az őszi dekorhoz viszont jól jöhetnek. Legyünk kreatívak! Nem csak koszorú készülhet a bogyókból, de díszíthetik a dézsás kompozíciókat, vagy akár az üresen maradt kaspókat, vázákat is. Csak a képzeletünk szabhat határt a végeredménynek – gondoltuk volna például, hogy a színes bogyók milyen remekül mutatnak némi paradicsom vagy chili paprika társaságában? Dolgozhatunk egyetlen színnel is: az elegáns, nemes fehér például a nem csak a hóbogyón, de a fehér dísztökön is visszaköszönhet.

oszi diszek szinpompas bogyok 05

Egy jó tanács őszre: ne hagyjuk el a házat metszőolló nélkül! Az erdőszélen sétálgatva máris a kezünkbe kerülhet a szerszám, és gyűjthetünk csipkebogyót, somot, kökényt, galagonyát – gazdag tárházzal vár minket a természet.

oszi diszek szinpompas bogyok 03

oszi diszek szinpompas bogyok 04

oszi diszek szinpompas bogyok 06

oszi diszek szinpompas bogyok 07

oszi diszek szinpompas bogyok 08

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR