Dekortippek őszre: használd fel a kert növényeit

Dekortippek őszre: használd fel a kert növényeit

Házilag is könnyen és gyorsan elkészíthető vidám őszi dekorációkkal feldobhatjuk a komor napokat. Nem kell hozzájuk más, mint a kert végében összegyűjteni néhány vadgesztenyét, színes őszi falevelet, máktokot, csipkebogyót, dísztököt, krizantémot vagy a virágágyásban már elnyílt és elszáradt virágok mutatós terméseit, díszfüvek kalászait.

Városlakóknak nehezebb a dolguk, nekik hétvégi kirándulást javasolnék, ahol ingyen begyűjthetők a kellékek (persze nem természetvédelmi területen) vagy ha nincs más, piacon, legvégső esetben hobbiboltokban - méreg drágán és legtöbbször műanyag másolatban - beszerezhetők az őszi dekorelemek.

Teraszra, lépcsőbejáróba dísztököt virággal

Pillanatok alatt feldobhatjuk bejárati ajtónkat néhány kisebb nagyobb dísztökkel muskátlival, majd a tél felé közelítve cserepes krizantémmal vagy frissen metszett csipkebogyóággal.

Dísztökök

Hűvös helyen a tökök hónapokig elállnak nincs velük sok gondunk. Ha a krizantémot is sokáig szeretnénk csodálni, ne hagyjuk földjét kiszáradni és hetente locsoljuk virágos növények számára összeállított táppal.

Krizantémmal

Természetes díszeket ablakba, ajtóra

Zsidócseresznye száraz termését fűzzük damilra vagy színes szalagra és lógassuk az ablakba. A narancssárga lampionszerű termések gyönyörűen mutatnak, mikor átsüt rajtuk a nap. Kiegészíthetjük a kompozíciót az ablakpárkányra helyezett, tálkába gyűjtött termésekkel.

Lampionvirág az ablakban

A bátrabb dekoratőrök őszi koszorúval is próbálkozhatnak. Egy kör- vagy szívalakban meghajlított drót köré sok minden "felszerelhető". Vegyünk nehány szál szőlővesszőt, hajlítsuk meg és tűzdeljünk rá sok-sok őszi bogyós vagy toktermést, tobozt, falevelet, kalászt. A variációknak száma végtelen és nem maradunk díszek nélkül adventing.

Őszi koszorú

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR