Süssünk fűszeres cukkinis kuglófot!

Süssünk fűszeres cukkinis kuglófot!

Sonkával gazdagítva.

Júliusban már csúcsra jár a cukkiniszezon a kertben: rengeteg zöld, hosszúkás termést szüretelhetünk. A cukkiniből készülhet leves, főzelék, fasírt, de akár desszert is! A sütemények tésztáját puhává varázsolja, próbáljuk ki például a fűszeres kuglófot.

Hozzávalók

  • 200 g cukkini
  • 200 g főtt sonka
  • 1 csokor metélőhagyma
  • 3 tojás
  • csipetnyi só
  • 100 g puha vaj
  • 250 g liszt
  • 2 teáskanál sütőpor
  • 150 ml tej
  • kevés bors, cayenne bors
  • a sütéshez zsemlemorzsa
  • + egy kuglófforma

Elkészítés

  1. A cukkinit, megmossuk, megtisztítjuk és lereszeljük egy nagy lyukú reszelőn. A sonkát vágjuk kis kockákra. A metélőhagymát mossuk, szárítsuk, vágjuk apróra. Mindent keverjünk össze.
  2. A tojásokat válasszuk szét, a fehérjét verjük fel egy csipet sóval és tegyük hűvösre.
  3. A sütőt 180 °C-ra (légkeverésesnél 160 °C-ra) melegítsük elő.
  4. A vajat keverjük habosra és egyenként üssük bele a tojássárgákat A lisztet a sütőporral keverjük el és a tejet is öntsük hozzá. A cukkinis elegyet keverjük bele, majd sóval, borssal cayenne borssal fűszerezzük.
  5. Óvatosan forgassuk a felvert tojásfehérjét a tésztába, majd az egészet öntsük egy kivajazott, zsemlemorzsával megszórt kuglófformába.
  6. Tegyük be sülni kb. 50-60 percre. Ha szükséges, a sütés vége előtt 10 perccel takarjuk le alufóliával.
  7. Hagyjuk a formában kihűlni, majd kiborítva tálaljuk.

 

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR