Szívfacsaró látvány: Hollandiában a tulipánok 80%-a a szemétkupacon végezte

Szívfacsaró látvány: Hollandiában a tulipánok 80%-a a szemétkupacon végezte

Lőttek a virágszezonnak.

Borzasztó látni, ahogyan halomra dobálják a gyönyörű virágokat Hollandiában. A koronavírus-járvány az egész világon tarol, és senki sem maradhat ki a hatása alól. A virágtermesztőkre az év legfontosabb időszakában sújtott le, oda az eddigi munka, Anyák napjára senki sem fog virágot venni.

Hollandiában éppen csak megkezdődött a tulipánszezon, amikor a vírus megbénította a világot. A személyes érintkezések kerülése, az otthonmaradás pedig azzal jár, hogy nincs kereslet a tulipánokra, rózsákra, krizantémokra, más virágokra. Nem beszélve arról, hogy az anyagi nehézségek miatt most kevesen gondolják azt, hogy éppen virágra költenének.

Sajnos a virágokkal nem lehet mit kezdeni, ezek nem állnak el hónapokig, amíg lecseng a járvány. Több millió tulipán került a szemétre, nem volt más megoldás.

Először a több, mint 100 éve működő Royal FloraHolland, a hatalmas virágaukciós ház adta fel a harcot, bezúzva Hollandia éves virágtermelésének kb. 70-80%-át. Szívszorító látni a képeket, tudva, hogy a tulipán Hollandiában nemzeti szimbólum, ezért a pusztításnak szimbolikus jelentősége is van.

Az eset példa nélküli a virágház történelmében. A tulipántermesztők már január óta készültek a májusi Anyák napjára. A tavasz az az időszak, amikor szeretünk egy csokor virágot tenni a vázába, itt a Húsvét, majd az Anyák napja, amit a ballagások követnek.

Néhányan kétségbeesetten próbálkoztak, például azt hirdetve, hogy „virágot vegyél, ne WC-papírt”. De hiába. Be kell látni, hogy bármennyire is szeretnénk színes virágokat látni magunk körül, most inkább takarékoskodunk, minimálisat mozdulunk ki és várjuk, hogy mikor tér vissza az élet újra a régi kerékvágásba.

Korábbi évek képei a holland tulipánültetvényekről:

tulipanmezo hollandia 02

tulipanmezo hollandia 03

tulipanmezo hollandia 04

tulipanmezo hollandia 05

tulipanmezo hollandia 06

tulipanmezo hollandia 07

tulipanmezo hollandia 08

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR