Így vágjuk helyesen a vázába kerülő tulipánt

Így vágjuk helyesen a vázába kerülő tulipánt

Tavasz a lakásban.

Akinek tulipán van a kertjében, biztosan bevisz néhány szálat a lakásba is a tavaszi hagymásból. Egyenesen vagy ferdén vágjuk-e le a vázába kerülő tulipánt? Ebben a kérdésben megoszlanak a vélemények, még a szakértők sem értenek egyet.

vazaba kerulo tulipan 02

Az enyhén ferde metszés előnyös lehet, mert így megnő a vágási felület keresztmetszete, több szállítóedény válik szabaddá. Így a tulipánok gyorsabban tudják a vizet a virágokhoz és a levelekhez szállítani. A fásodott részeket és a szár alján található fehér részt mindenképpen el kell távolítani.

vazaba kerulo tulipan 03

Nagyon fontos, hogy tiszta és éles késsel vágjunk, a vágási felület egyenletes legyen. Ez fontosabb, mint az, hogy ferdén vagy egyenesen nyisszantunk-e, a lényeg, hogy a szállítóedényeket ne nyomjuk össze.

vazaba kerulo tulipan 04

A tulipánokat a vágás után rögtön vízbe kell tennünk, mégpedig tiszta vázába, így várhatóan egy hétig díszítik majd a lakást. Ha már eltelt néhány óra a vásárlástól és kissé elernyedtek a virágok, akkor csomagoljuk őket először papírba, majd tegyük így be egy vödör vízbe, amit hűvös helyre állítunk. Néhány óra elteltével magukhoz térnek a tulipánok és még tovább gyönyörködhetünk bennük.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR