Szobanövények, amelyektől nyugodtan nyaralhatunk, túlélik a magányt

Szobanövények, amelyektől nyugodtan nyaralhatunk, túlélik a magányt

Nem sértődékenyek.

Minden évben nagy kérdés, hogy mely növényeket hagyhatjuk magukra a lakásban, amíg mi nyaralunk. Melyek azok a cserepesek, amelyek egy hosszabb távollétet is túlélnek?

Szerencsére akadnak ilyenek! Ha közülük választunk, akkor elegendő egy segítőkész szomszédot megkérnünk, hogy időnként nézzen rájuk. Ezek között a növények között kell akkor is szétnéznünk, ha a nyaralóba szeretnénk némi zöldet, viszont csak időnként tudunk leugrani őket locsolni, gondozni.

A fáskövirózsa vagy amerikai kövirózsa a szukkulensek közé tartozik, különösebb nehézségek nélkül túléli, amíg nyaralunk. Azonban fontos, hogy két öntözés között hagyjuk jól kiszáradni, ha nem szeretnénk, hogy tönkremenjen. Kiválóan alkalmas a nyaralóba is, ahol hosszabb-rövidebb időszakokra magára hagyhatjuk.

szobanovenyek nyaralhatunk 02

A törpebors is mutatós zöld, amely nem sértődik meg, ha egy időre egyedül marad. A legjobban világos helyen érzi magát, de a tűző napot nem viseli el. A földje legyen rendszeresen nedves, de a pangó vizet kerüljük.

szobanovenyek nyaralhatunk 03

Az anyósnyelv akár egy hónapig is kibírja víz nélkül.

szobanovenyek nyaralhatunk 04

A kedvelt Phalaenopsis  lepkeorchideát is elegendő heti egyszer locsolnunk.

szobanovenyek nyaralhatunk 05

A pletyka némileg több színt hoz a lakásba: karakteres, vonzó, tarka leveleivel, különféle színvariációval. A pletyka a tartós, hálás cserepes növények közé tartozik, amely akár hosszabb ideig is magára hagyható.

szobanovenyek nyaralhatunk 06

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?