Íme a házi szer receptje, melytől virágba borul az orchidea!

Íme a házi szer receptje, melytől virágba borul az orchidea!

Két összetevő.

Orchideatulajdonosok mit sem szeretnének jobban, mint hogy növényünk minél több virágot hozzon – lehetőleg folyamatosan. Jurecska Imréné Icus már több mint egy évtizednyi tapasztalattal rendelkezik orchideák gondozása kapcsán, és azt mondja, megtalálta a virágzáshoz vezető utat. A következőkben Icustól tudhatjuk meg, hogy pontosan mit is érdemes tenni.

"Jurecska Imréné vagyok, Szomolyán élek. Kb. 12 éve kaptam meg az első orchideámat, azóta nagyon sok színű virágom volt. Sajnos sok tönkrement, volt, ami tovább bírta, mivel nem igazán sikerült megfelelően gondozni. Megpróbáltam információkat keresni, hogyan is legyenek gondozva.

Ablakban tartom meleg párás helyen télen és nyáron is ugyanott. Nyáron védem a tűző naptól. A locsolásuk változó, ahogy szükséges. Ha nagyon kiszárad, akkor hetente, ha nem, akkor ritkábban locsolom. Ha tudom, esővízzel locsolom, de télen marad a csapvíz.

orchidea hazi szer 02

Tápoldatot a virágzási időszakban kéthetente kapnak. 2020 nyarán olvastam, hogy az élesztős locsolóvíz nagyon jót tesz ennek a virágnak. El is kezdtem ezzel locsolni és csodálatos virágzó növényt kaptam. Hétről, hétre szebb lett és ontotta a virágokat. Már leszáradtak az előző virágok, de már megint újra hajtott, jönnek a bimbók pihenés nélkül. Január van, új hajtás, új virág.

Az élesztős locsolóvizet úgy készítem, hogy 5 liter vízhez 5 dkg élesztőt teszek, majd egy napig érik össze ez egy koncentrátum, amit vízzel hígítva használok a locsoláshoz. Mindenkinek azt ajánlom, próbálják ki, én megtapasztaltam és íme az eredmény! Jó kertészkedést kívánok mindenkinek!"

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR