Tavasszal kell visszavágnunk a mutatós tollborzfüvet

Tavasszal kell visszavágnunk a mutatós tollborzfüvet

Természetes megjelenés.

Az évelő tollborzfű kevés törődést igénylő díszfű, amely szépen lengedezik a szélben. Az északi homokdűnés tengerpartok rajongóinak is ajánlható, jól mutat akár kerti növényként, akár a balkonon vagy a teraszon tartóban nevelve.

A növény robusztus megjelenésű, könnyen nevelhető. Meleg, világos és napos helyre ültessük. A tartós szárazságot nem jól tolerálja, földjét ezért rendszeresen tartsuk nedvesen, de a pangó vizet kerüljük.

A díszfüvet nem szükséges formára vágnunk. Elegendő a száraz, barnult részeket eltávolítani. Annak érdekében, hogy az új hajtások tavasszal erőteljesek legyenek, év elején február-márciusban radikális visszavágás javasolt, kb. egy kézfejnyi távolságra a talajszint felett.

A tollborzfűből kb. 80-120 különböző fajta áll a rendelkezésünkre. A legtöbbet javasolt téli védelemmel ellátni, különösen azon növényeknél, amelyeket cserépben nevelünk. A nem télálló fajtákat cserepes, dézsás növényként tartsuk és télen fagymentes helyen teleltessük őket.

A kertben több, mint 1 méteres magasságot és 2 méteres szélességet érhet el. Különösen mutatós a kis kerti tó partjára ültetve, de térelválasztóként is.

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?