Tavaszi kúra rózsáinknak: metszés és trágyázás

Tavaszi kúra rózsáinknak: metszés és trágyázás

Az egészséges növényekért.

Érdemes tavasszal kezelésbe vennünk a rózsáinkat, ha azt szeretnénk, hogy gazdagon virágozzanak, egészségesen fejlődjenek. Mindenekelőtt vegyük elő a metszőollónkat! Az esetlegesen elfagyott hajtásokat ilyenkor vágjuk vissza az egészséges részig. A felső rügyeknek kifelé kell nézniük. A gyenge, befelé növő hajtásokat teljesen el kell távolítanunk. Kortól és növekedéstől függően 3-6 hajtást hagyjunk növényenként, mindegyikükön maradjon 3 erős, egészséges rügy.

rozsainknak tavaszi kura 02

Végül trágyázzuk, tápozzuk a rózsákat. A legyengült növényeknek érdemes Patentkalit (speciális kálium-műtrágyát) is adnunk. A talaj humusztartalmát növelhetjük, ha kb. 4 cm vastagon érett komposzttal fedjük a felső réteget. Homokos talajoknál vékonyan alkalmazott ló- vagy szarvasmarhatrágya segíthet.

rozsainknak tavaszi kura 03

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?