Tavaszi kúra rózsáinknak: metszés és trágyázás

Tavaszi kúra rózsáinknak: metszés és trágyázás

Az egészséges növényekért.

Érdemes tavasszal kezelésbe vennünk a rózsáinkat, ha azt szeretnénk, hogy gazdagon virágozzanak, egészségesen fejlődjenek. Mindenekelőtt vegyük elő a metszőollónkat! Az esetlegesen elfagyott hajtásokat ilyenkor vágjuk vissza az egészséges részig. A felső rügyeknek kifelé kell nézniük. A gyenge, befelé növő hajtásokat teljesen el kell távolítanunk. Kortól és növekedéstől függően 3-6 hajtást hagyjunk növényenként, mindegyikükön maradjon 3 erős, egészséges rügy.

rozsainknak tavaszi kura 02

Végül trágyázzuk, tápozzuk a rózsákat. A legyengült növényeknek érdemes Patentkalit (speciális kálium-műtrágyát) is adnunk. A talaj humusztartalmát növelhetjük, ha kb. 4 cm vastagon érett komposzttal fedjük a felső réteget. Homokos talajoknál vékonyan alkalmazott ló- vagy szarvasmarhatrágya segíthet.

rozsainknak tavaszi kura 03

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR