Tavaszi varázslat szobanövényekkel

Tavaszi varázslat szobanövényekkel

Színekkel a szürkeség ellen.

Már nem bírod kivárni a tavaszt? Ha úgy érzed, hogy siettetnéd a friss, vidám évszak érkeztét, érdemes néhány színes növénnyel kezdeni a hangolódást.

A tavasz hírnökei segítenek túljutni a tél végén, a legnehezebb időszakon, amikor már fogytán a tartalékunk és a türelmünk, de még kopár a kert, szürke az ég.

A színek versenyének egyik győztese biztosan a szártalan kankalin, amely a paletta minden színét felvonultatja. A legkülönbözőbb fajtákat, formákat, változatokat találjuk meg a virágboltokban, kertészetekben. Jól mutatnak akár a szirmokkal harmonizáló színű kaspóban, akár egyszerűbb vagy elegánsabb tartóba ültetve.

tavaszi varazslat szobanovenyek 02

Nagyon kedveltek a boglárkák is, amelyek élénk színekkel: fehér, rózsaszín, sárga, lila, narancs, piros virágfejekkel örvendeztetnek meg miket. Különösen szépek a teltvirágú fajták. Érdemes őket csoportosan elhelyezni, hogy a tarka látványban gyönyörködhessünk.

tavaszi varazslat szobanovenyek 03

tavaszi varazslat szobanovenyek 05

A gerberát is ajánlott ilyenkor számításba venni, ugyanis nem csak vágott virágként állja meg a helyét. Különleges hatást érhetünk el például azzal, ha a gerberát makramé virágtartóba tesszük, amely kiemeli a növény szépségét.

tavaszi varazslat szobanovenyek 04

Végezetül számos gyönyörű tavaszi hagymás növény is behozható a lakásba, így például a kerti sáfrány (krókusz), a nárcisz, a jácint vagy a tulipán. Az ablakpárkányban is szépek, de érdemes velük a bejárati ajtó környékét is díszíteni. A hagymákat később a kertben ültethetjük el.

tavaszi varazslat szobanovenyek 06

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR