Ültessünk szamócát szép szamócanevelő kaspóba!

Ültessünk szamócát szép szamócanevelő kaspóba!

Megmutatjuk, hogyan kell szamócanevelő cserépbe szamócát ültetni gyorsan, egyszerűen! A finom termés garantáltan nem marad el! 

A szamóca szépen, bőven terem cserépben, agyagkaspóban is.

A dekoratív, többszintes szamócatermesztő cserép ideális a növény számára. A körben elhelyezkedő nyílásokból kecsesen alácsüngő, érett szamócaszemek mintha egytől egyig apró, vörös kis ékszerek volnának.

Természetesen kert híján a szamóca nem csupán cserépben nevelhető; ültethetjük balkonládába, de még akasztós kosárba is.

Következzen tehát, hogyan célszerű beültetni a szamócanevelő cserepet!

Amire szükségünk lesz

Egy 10-es tálca szamócapalánta
Szamócanevelő agyagcserép
Általános komposzt
Kézi ültetőlapát

1. lépés

Helyezzünk üres műanyag cserepeket a kaspó aljába, hogy a komposzt ne hulljon ki belőle, valamint a jobb vízelvezetés érdekében.

szamocanevelo kaspo 02

2. lépés

Részben, az első szintig, azaz az első kör ültetnyílásig töltsük fel a kaspót komposzttal. Szórjunk a tetejére lassú hatású granulált műtrágyagát, majd keverjük össze a komposzttal.

szamocanevelo kaspo 03

3. lépés

Kezdjük meg a kaspó "ablakainak" a beültetését alulról felfelé haladva. Óvatosan helyezzük el a palántákat a kaspó nyílásaiban, majd komposzttal takarjuk be. Végül lapogassuk le, tömörítsük a növények töve körül a komposztot.

szamocanevelo kaspo 04

4. lépés

Folytassuk a kaspó feltöltését a komposzttal, amíg el nem jutunk a második szintig (a műtrágya-granulátumról se feledkezzünk meg). Ültessük be a második kör nyílást is szamócapalántákkal a fentiekben leírtak szerint. Ezt addig ismételjük meg, amíg el nem jutunk a kaspó tetejéig.

szamocanevelo kaspo 05

5. lépés

A kaspót addig töltsük fel komposzttal, hogy a peremétől számítva maradjon egy 5 cm-es sáv szabadon. A komposztot tömörítsük, hogy ne maradjon levegős. Alaposan öntözzük meg.

szamocanevelo kaspo 06

6. lépés

Várjuk meg, amíg a kaspó alján távozik a felesleges víz, majd állítsuk a kaspót a végleges helyére.

szamocanevelo kaspo 07

Fotók: gardenersworld.com

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR