Unalmas a virágláda? Mutass mást a muskátlidnak!

Unalmas a virágláda? Mutass mást a muskátlidnak!

Kreatív kertészek figyelmébe: a muskátlik kiültetésekor bátran eltérhetünk a hagyományoktól. Ezekre mutatunk most néhány ötletes példát!

Ismét beköszöntött a tavasz. Egyre enyhébb az idő, hosszabbak a nappalok, kellemesen süt a nap. Eljött tehát az ideje, hogy a védett helyen hosszú, téli pihenőjüket töltő muskátlikat újra kivigyük a kertbe, a szabadba.

A legtöbb kertész ilyenkor azt a gyakorlatot követi, hogy a cserepekbe vagy virágládákba ültetett muskátlikat szép sorban kirakja az erkélyre, teraszra, ablakpárkányra. Vannak azonban ettől eltérő, szokatlanabb, ötletesebb megoldások is.

Nézzük hát szét a sufniban, szerszámos kamrában, pincében, padláson, hogy a rég elfeledett, funkciójukat vesztett tárgyak között találunk-e olyan szemreveló darabot, amely megragadja a fantáziánkat: ebben biztosan csodásan fog mutatni a muskátli!

Már csak egy jól látható, központi helyet kell találnunk a rendhagyó virágtartónak vagy állványnak, ahol úgy elhelyezhetjük, hogy a hozzánk látogatók is gyönyörködhessenek benne.

Vannak, akik teret adva kreativitásuknak, már meg is valósították elképzeléseiket. Lássunk néhányat a legszebb, legötletdúsabb kompozíciók közül!

muskatli otletesen 01

muskatli otletesen 02

muskatli otletesen 03

muskatli otletesen 04

muskatli otletesen 06

muskatli otletesen 07

muskatli otletesen 08

muskatli otletesen 09

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR