A kert biztonsága kiemelten fontos idősebb korban

A kert biztonsága kiemelten fontos idősebb korban

Megmarad az örömforrás.

Ha a kertészkedés mint hobbi fontos számunkra, akkor mindenképpen érdemes a megfelelő biztonsági intézkedéseket megtenni annak érdekében, hogy idősen, megrendült egészség, gyengébb fizikum mellett is hódolhassunk neki. A járdákat, ösvényeket feltétlenül csúszásmentes burkolattal lássuk el. Ha szükséges, szélesítsük meg ezeket a közlekedőket, hogy minél kevesebb baleset, esés történjen!

kert idosebb korban 02

kert idosebb korban 09

Nem csupán a meredek, keskeny lépcsők okoznak nehézséget idősebb korban. Akár már a terasz és a kert közötti néhány lépés is leküzdhetetlen akadálynak bizonyulhat. Két-három lépcsőfok áthidalására egy rámpa vagy egy kapaszkodó is megoldást jelenthet. Ha máshogy nem megy, egy lépcsőlift beszerelése nagy segítség lehet.

kert idosebb korban 03

kert idosebb korban 04

Aki sokat tevékenykedik a kertben, megszokta, hogy a növények között térdel és a munka nagy részét lehajolva végzi. Ez azonban a kor előrehaladtával már nem megy olyan jól, ezért érdemes magaságyásban, emelt felületben gondolkodni!

kert idosebb korban 05

Válasszunk puha nyelű szerszámokat, könnyen kezelhető, gyengébb kezűeknek is való metszőollót! Ha megtehetjük, építsünk ki automata öntözőrendszert is a magaságyásban, mert így valóban élvezetessé válik a kerti munka, felesleges fáradalmak nélkül.

kert idosebb korban 07

felco shop hu 02A legendás piros nyelű profi metszőollók a FELCO svájci gyárából származnak. A profi metszőollókat tervező cég más eszközöket, fűrészeket, kétkezes kerti ágvágó ollókat és drótvágókat is készít.

Közös tulajdonságuk az extrém hosszú élettartam és az emberi kézhez tervezett működés. Amellett, hogy a lehető legkevésbé sértik a növényeket, öröm is ilyen szerszámmal dolgozni.

Magyarországon a Hobbikert.hu munkatársai a Felco-Shop.hu boltban teszik elérhetővé a FELCO teljes kínálatát, a gyártó által támogatott árszinten, házhoz szállítással. Nézzen körül >>

A metszés gyümölcseiA metszést megtanulni kívánók figyelmébe ajánljuk Bálint gazda 10 kerti gyümölcsfa metszéséről szóló 100 perces videó-tanfolyamát.

Az egyes gyümölcsfákat külön-külön is bemutató tanfolyam célja, hogy a kertészkedők egy életre elsajátíthassák a metszés tudományát. Ezzel pedig szebb és több gyümölcsre tegyenek szert a jövőben.

Az online tanfolyamra (videó és írott útmutató) a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni. Részletes információkért kattintson ide, nézze meg a bemutató oldalt >>

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR

Vélemény, hozzászólás?