A kert biztonsága kiemelten fontos idősebb korban

A kert biztonsága kiemelten fontos idősebb korban

Megmarad az örömforrás.

Ha a kertészkedés mint hobbi fontos számunkra, akkor mindenképpen érdemes a megfelelő biztonsági intézkedéseket megtenni annak érdekében, hogy idősen, megrendült egészség, gyengébb fizikum mellett is hódolhassunk neki. A járdákat, ösvényeket feltétlenül csúszásmentes burkolattal lássuk el. Ha szükséges, szélesítsük meg ezeket a közlekedőket, hogy minél kevesebb baleset, esés történjen!

kert idosebb korban 02

kert idosebb korban 09

Nem csupán a meredek, keskeny lépcsők okoznak nehézséget idősebb korban. Akár már a terasz és a kert közötti néhány lépés is leküzdhetetlen akadálynak bizonyulhat. Két-három lépcsőfok áthidalására egy rámpa vagy egy kapaszkodó is megoldást jelenthet. Ha máshogy nem megy, egy lépcsőlift beszerelése nagy segítség lehet.

kert idosebb korban 03

kert idosebb korban 04

Aki sokat tevékenykedik a kertben, megszokta, hogy a növények között térdel és a munka nagy részét lehajolva végzi. Ez azonban a kor előrehaladtával már nem megy olyan jól, ezért érdemes magaságyásban, emelt felületben gondolkodni!

kert idosebb korban 05

Válasszunk puha nyelű szerszámokat, könnyen kezelhető, gyengébb kezűeknek is való metszőollót! Ha megtehetjük, építsünk ki automata öntözőrendszert is a magaságyásban, mert így valóban élvezetessé válik a kerti munka, felesleges fáradalmak nélkül.

kert idosebb korban 07

***

A Hobbikert Magazin szerkesztősége a metszés tanulásához Bálint gazda videós metszés-tanfolyamát ajánlja. A 10 házikerti gyümölcsfa metszését bemutató, összesen 100 perc oktató videót tartalmazó tanfolyamra a WEBUNI oldalán lehet beiratkozni.

A metszés eszközeinek beszerzéséhez (metszőolló, ágvágó, fűrész, kertészkés) az 1Kert.hu webshop termékeit ajánljuk. Ezt a Hobbikert.hu szerkesztősége hozta létre Felco Shop néven, a munkatársaink a kínálat minden darabját ismerik. Itt kaphatók a profi kertészek által használt tartós és jó minőségű szerszámok (FELCO, ARS, KUNDE, SILKY).

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR