Ausztráliából érkezett rajongóihoz a mutatós kefevirág

Ausztráliából érkezett rajongóihoz a mutatós kefevirág

A kefevirág vagy kefefa – ahogyan sokan emlegetik – üvegmosó kefére emlékeztető élénkpiros virágai igazán különleges külsőt kölcsönöznek számára.

Tartása nem bonyolult, arra azonban mindenképp érdemes figyelni, hogy mondhatni napimádó növény, vagyis nyáron és télen is sok fényre van szüksége. Nyaranta – ha van lehetőségünk rá – mindenképp tegyük ki a szabadba, hálás lesz érte. Szaporítható magról is, ehhez azonban jó, ha ismerünk egy trükköt, melyről itt írtunk részletesen.

Bóné Katalin  sok szép virágot hozó példánya kapcsán osztja meg alább, hogy hogyan gondozza a növényt.

"Több éve vettem ezt a kefefát, de most volt a legtöbb virág rajta. Azt gondolom, ez az édesanyám érdeme is, mivel ő teleltette a télen. Egy fűtetlen (6 fok körül lehetett a hőmérséklet), napsütötte, világos folyosón. Egy héten egyszer locsolta. Szerintem ez az egyik fontos feltétele a bő virágzásnak.

mutatos kefevirag 02

Savanyú virágföldbe szoktam átültetni minden évben. Nyáron tűző napon van, természetesen minden nap locsolom esővízzel. Virágozni szokott még nyáron is egyszer, de olyankor már kevesebb van rajta, mint a mostani időszakban. Elvirágzás után metszeni is szoktam kicsit csak a formája miatt. Így bokrosabb lesz."

mutatos kefevirag 03

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR