A beporzók is szeretik az örökzöld magnólia hófehér virágait

A beporzók is szeretik az örökzöld magnólia hófehér virágait

Virágai rendkívül illatosak, vonzzák a méheket és a pillangókat.

Az örökzöld magnólia látványos és viszonylag kevés gondozást igénylő növény, amely évtizedeken át díszítheti a kertet. Általában ellenálló a betegségekkel és kártevőkkel szemben, azonban előfordulhat, hogy levéltetű, pajzstetű, illetve gombás betegségek, támadják meg. Szereti a napos vagy félárnyékos helyeket. A jó vízelvezetésű, savas vagy enyhén savas talajt kedveli. A homokos vagy agyagos talajt is tolerálja, ha abban a vízelvezetés megfelelő. Az első években rendszeres öntözést igényel, különösen száraz időszakokban. Később már jól tűri a szárazságot is.

beporzok szeretik orokzold magnolia 05

Maklári Sándorné Olgi néni örökzöld magnóliája Aranyosapátiban már 7 éves. A következőkben Olgi néni meséli el, hogy pontosan milyen helyre ültette és hogyan gondozza.

"A fa 7 éves, most virágzik harmadszor. 2-3 nap szép a virág, kissé illatos, szeretik a méhek és a bogarak.

beporzok szeretik orokzold magnolia 02

Van egy hagyományos lombhullató, hatalmas nagy 30 éves rózsaszín virágú magnóliám is. Az ő szomszédságába lett ültetve. Itt délután éri napfény. Kötött földbe került, az alját tavasszal körbeásom, és forgatok bele marhatrágyát. A földjét savanyítom enyhe ecetes vízzel, tavasszal és ősszel is. Ezenkívül csalánlevet és 3 komponensű műtrágyát kap időnként. A Greenman Agro folyadékot is meghálálja, ez egy kiváló termék, szép lesz a lombja tőle.

beporzok szeretik orokzold magnolia 03

Nyáron a nagy melegben minden nap öntözöm. Nincs kártevője, nem kell permetezni.

beporzok szeretik orokzold magnolia 04

Ha nagyobb lesz, vissza lehet metszeni, nálam még erre nem került sor. Akitől kaptam, neki már egy nagy példánya van, tőle tudom, hogy vissza lehet metszeni, egész drasztikusan, és újra sarjad.

beporzok szeretik orokzold magnolia 06

Amíg kicsi, 1-2 évesen a földjét és a törzsét télre takarni kell."

Olgi néni blogot vezet kertje növényeiről, mely itt érhető el.

Korábban írtunk róla:

Ha tetszett a cikk, kövesd a Hobbikertet a Facebookon is!

BEZÁR